sabaru Napisano 9 Listopad 2015 Share Napisano 9 Listopad 2015 Witam. Kilka dni temu kupiłem i zainstalowałem sobie nowy system. Po zainstalowaniu systemu i wszystkich niezbędnych sterowników i programów zainstalowałem 3ds max. Wcześniej wszystkie moje prace zrobione w owym programie zapisałem jako archiwum rar za pomocą 3ds max. Po wypakowaniu archiwum i ponownym załadowaniu modeli do programu wszystko się załadowało prawidłowo. Jednak kiedy zapisuje pracę jako nowy zapis to po ponownym wczytaniu na modelu nie ładują się tekstury. Nawet jak zapisze model w tej samej lokalizacji co stary zapisz to się nie wczytują. Jedynie co wymyśliłem to teksturowanie modelu od nowa. W tedy po takiej operacji tekstury ładują się poprawnie. Czy może ktoś wie co jest przyczyną nie wczytywania się tekstur po ponownym zapisie modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 11 Listopad 2015 Share Napisano 11 Listopad 2015 max nie widzi ścieżki do tekstur które miałeś przy modelu możesz sam dopisać ścieżki do katalogów w których max ma szukać tekstur customize ->configure user paths-> external files Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi