Napisano 17 Grudzień 20159 l Witajcie, od 3 dni mam straszny problem z renderami. Mianowicie część kubełków renderuje się w zupełnie inny sposób niż inne. Poniżej przykład sprzed 3 dni, dzisiaj doszło już do tego, że w dużej części pracy (niezależnie od projektu) duża część renderu wychodzi w jakby strasznie słabej jakości tj. z bardzo dużym, białym ziarnem. W ustawieniach nic nie zmieniałem, przeskoczyło nagle samo... Przeinstalowałem 3dsa i vraya nic nie pomogło :(
Napisano 17 Grudzień 20159 l nie masz tam przypadkiem jakiegoś normal bump w materiale ? jesli tak zmień go na vraynormal, kolejna sprawa daj screeny ustawienia rendera i świateł. tu w ogóle jest straszna kaszanka ze światłem szczególnie w elementach podwieszanych
Napisano 17 Grudzień 20159 l Autor Screeny podrzucę później bo nie jestem w domu niemniej jednak światła to zwykłe vrayplane 5x5cm o mocy 1100lumenów i 20subdivs(inne parametry nie ruszane) i vraymeshlight w świetliku. Nie mam żadnego normal bump. Ten sam render jakąś godzinę wcześniej robił się ładnie, zmieniałem tylko odcień ścian i w końcu wrzuciłem więcej desek, zaczął się robić taki miszmasz więc wziąłem sobie starszego backupa ale problem występował nadal... Edytowane 17 Grudzień 20159 l przez Dziuba