adek Napisano 22 Grudzień 2015 Napisano 22 Grudzień 2015 MaxToC4D to plugin, który za pomocą dwóch kliknięć przeniesie sceny z 3ds max do programu Cinema 4D. Pełna treść: MaxToC4D 2.0
bolitic Napisano 22 Grudzień 2015 Napisano 22 Grudzień 2015 Naprawde chcialbym w to wierzyc ze to moze dzialac w 100%. Problem w tym ze nie wierze - sceny 3ds max to czesto chaos informacji z przeroznych pluginow. Przeniesc scenke z vray proxy z maxa do c4d, nie wierze ze zadziala. Moze jednak sie myle, trzeba sprawdzic :)
qnaman Napisano 3 Styczeń 2016 Napisano 3 Styczeń 2016 Czy c4d jest aż takie dobre? Nieraz oglądałem filmiki przedstawiające jego możliwości i nie wiem, czy np. warto przesiadać się z blendera. Maya zachwyciła mnie systemem virtualnych mięśni, ułatwieniami dla animacji twarzy. Znam blendera i wiem, że uzyskanie takich efektów byłoby bardzo trudne, i wymagało stworzenia bardzo skomplikowanego systemu driverów. A jakie zalety ma c4d? I jeśli zaczynam się uczyć - (tzn. mayę znam bardzo wybiórczo). Warto rozważyć ten program?
Rekomendowane odpowiedzi