Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

LUDZIE POMOCY !!!! Nie pytajcie jak i dlaczego!! Powiedźcie mi tylko jedną żecz... jak odzyskać dane z partycji którą przez przypadek wykasowałem programam fdisk?! Był to dysk logiczny fat32. Błagam help! Dysk nie foramtoway "tylko" partycja skasowana!!!

$##@%@#$ !!!!!

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 5,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

boze Batou albo ty masz taka zdolnosc do "tracenia" danych albo to przypadek ;) to juz nie pierwszy raz ;)

powodzenia

Napisano

LOL, są firmy które odzyskują dane z dysków nawet po podwójnym formacie, jak będziesz zdesperowany to wiesz gdzie się udać :D

Napisano

zapytaj Jakubowskiej...podobno jej dane uratowali ;)

a szczerze to ja odzyskiwałem własnie Easy Recovery i to po sformatowaniu. chyba najbardziej popularny program.

Napisano

no jak partycje skasowales to juz masz pozamiatane :/ tzn szanse sa jesli nie zapisales tej partycji czyms innym. sprobuj, jest masa progsow, juz miales nawet podobny watek w przeszlosci..

Active Partition Recovery

Ontrack Easy Recovery

Get Data Back

i pare innych

Napisano

Get Data Back - wczoraj miałem dokładnie ten sam problem i po przetestowaniu 5 programów konkurencji dopiero on odzyskał wszystko :) Jest wykopany... zwróci Ci dokładnie wszystko, jesli nie nadpisałeś nic na partycji... Trzeba długo czekać aż CI cały dysk sprawdzi, ale opłaca się... :)

Napisano

heh poprzednie doswiadczenie nie nauczylo ze nie jest rozsadnym bawic sie partycjami na dysku z danymi? :]

Napisano
  • Autor

Sserif : Nie.

Po prostu podczas pracy z komputerem rzadko kiedy używam mózgu :) Jak wyskakuje jakieś okienko to nawet nie czytam treści tam zawartych tylko klikam na ok. Potem takie są tego skutki.

Tym razem zapomniałem przełączyć w fdisk`u dysków i zamiast dzielić nowy dysk wykasowałem partycję na startym.

Dzięki za pomoc chociaż myślałem że uda się to załatwić innymi sposobami.

Ps. M@Ti, Tr3sor... macie wiadomość;)

Napisano
  • Autor

Czy programy do odzyskiwania danych potrafią odzyskać pliki z partycji niesformatowanej? Bo taką właśnie mam... nie formatowałem jej póki co i jest ona w windowsie niezidentyfikowana. Formatować ją na fat32? Active@ Undelete nie potrafi sobie poradzić z tą partycją i jedyne co potrafi napisać to to że jest ona (eureka!) partycją typu extended (brawo!) o niezidentyfikowanej wielkości. Podobnie widzi ją windows czemu się oczywiście nie dziwię.

Napisano

no wlasnei ja tak samo mialem i h.. nie dalo sie odzyskac i sciagnelem a@u !! i wszystko sie odzyskalo a partycka byla nie do odzyskania niby. a przy tym skasowalo mi tablice wszystkich partycji poszedlem do kumpla i odzyskalem wszystko :D he

Napisano
  • Autor

Podobno jest jeden trik... o ile partycję się "tylko" skasowało to można utworzyć ją na nowo i ustawić nie formatując jej z powrotem na fat32. Podobno można tak odzyskać bez problemów wszystkie pliki. Nie formatowałem dysku więc może się uda. Potrzebuję jedynie programu Norton Partition Magic który potrafi zrobić taki trik.

Napisano
  • Autor

Dziś odzyskałem 100% plików programem easy recovery. Dzięki za wsparcie.

Ps. Może się w końcu nauczę ostrożniej postępować z dyskami.

Napisano

oby :) hahahahah rozwalilo mi dzisiaj partycje główną 20 minut i mam wszystko ,,a@u"

stawianie systemu 47 minut :) z programami i wszystkim softem.