emptyman Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 (edited) AE radzi sobie tylko z warstwami zapisanymi w PSD, kanałów innych od RGB nie widzi. Jest może jakiś skrypt który wyrzuci mi wszystkie kanały do oddzielnych plików? Edited February 14, 2016 by emptyman
guru Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 Ae radzi sobie z OpenEXR ale trzeba je "extraktowac" EXtractor'em tylko od wersji bodajże CC juz jest w w afterze. W zyciu nie uzywalem do tego PSDkow. Nie polecam tego rozwiazania raczej. Jak importowalem PSDka to importowal layery a nie kanaly i uyzwalem tego raczej do importu obrazka do pozniejszej animacji cos jak import AI'ka. Wydaje mi sie ze Photoshop nie przechowuje wiecej niez 4 kanaly RGBA. To troche inna bajka.
emptyman Posted March 14, 2016 Author Posted March 14, 2016 hah :D Dzięki guru. Cóż, nie rozkminiałem tego dalej, chociaż teoretycznie znalazłem jakiś sofcik do wyekstraktowania z PSD poszczególnych kanałów do oddzielnych plików, ale doszedłem do wniosku że szybciej będzie mi wyrenderować poprawnie, czyt. do oddzielnych plików. Dzięki!
Recommended Posts