spoon Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 2 wersje portretu. czerwona bardziej przypadła do gustu, słusznie, ale wkładam obie. oceniajncie.
leander Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 A dla mnie zielona duzo ciekawsza. Naprawde fajna praca. Jedynie na twarzy dodalbym jeszcze jakies jasne akcenty bo troche za mocno sie odrywa od reszty. Czerwona jakas taka nijaka. Monotonna.
buczer Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 dokladnie 3 raz probuje napisac i mnie wywala ;) zielona fajniejsza. chyba przypadkowa ale takie lubie.
boba Napisano 18 Październik 2004 Napisano 18 Październik 2004 ja tę zieloną to pierwszy raz widzę ;) taka jaby dybamiczniejsza... fajne te fragmenty z zębami, dodają emocji... ps ...tylko mi trochę ten zielony między zębami skojarzyl się z gniciem ;) ...po prawej stronie między górnymi zębami hehe (bez urazy ;))
spoon Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 dzięki za opinie:) większość uwag jakie o nich słyszałem było zawsze na korzyść czerwonej... @leander-thanx:) @peter-nie jest przypadkowa:) komponowałem to dłuugo;) @boba-gnicia mówisz...nie patrzyłem na to nigdy tak...może masz troche racji, ale już nie będę zmieniał, bo dawno wisi za antyramą.
Vorek Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Czerwona mocno bije po oczach, zielona dużo ładniejsza, kompozycyjnie i kolorystycznie. Pozdrawiam
geminus Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Witam Zależy co to ma być ,bo jak reklama gabinetu stomatologicznego -to zdecydowanie zielone.Jeżeli portret wykonany dla kogoś to sam rysunek twarzy w obydwu przypadkach ginie w natłoku pozostałych elementów. Pozdrawiam.
spoon Napisano 20 Październik 2004 Autor Napisano 20 Październik 2004 no to są portrety-nie zgodze się, że twarz ginie-bez przesady. jest dominującym elementem w obu kompozycjach. przy tak syntetycznych formach...
buczer Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 dominujacy? eee wdrugim mam zdecydowane wrazenie ze nie. poza tym rownie dobrze moze byc to wypowiedz na temat uzebienia wiec z tym portretem to troche tez nie tak.
Tomur Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 A moim zdaniem to przekombinowane te prace, Czerwony duzo ciekawszy mozna sie czegos dopatrywac bo zielony to takie mydlo i powidlo, kilka symoli cos jak wymuszona wersja.Jkbys mial dorobic kilka stylistycznie podobnych to zrobil bys to w pol godziny. Pozdro
spoon Napisano 20 Październik 2004 Autor Napisano 20 Październik 2004 @peter-no wiesz, zęby miały być najbardziej ekspresyjne, ale są tam w kontekście twarzy wzmocnione przez kontrast. portret tak, ale jednak grafika będąca portretem. poza tym znam dobrze portrertowaną;) i wiedziałem, że moge sobie na graficzne podejście pozwolić @tomur-pół godziny? wiesz, nie interesuje mnie produkcja "takich samych tylko troche innych". to jest praca pojedyńcza, tak została zaprojektowana i wierz mi, że troche roboty z tym było. synteza wcale nie jest taka prosta. a mechaniczne powielanie jednego modelu według mnie to nie styl, tylko pójście na łatwizne, bo po co powielać jeden koncept? to jest dobre w pracach komercyjnych, dla stworzenia wizeruku studia. thx za posty
spoon Napisano 20 Październik 2004 Autor Napisano 20 Październik 2004 bary, co ty tu znowu zaczynasz mącić???
spoon Napisano 20 Październik 2004 Autor Napisano 20 Październik 2004 nie no luz. ja poprostu nie widze sensu w "przekonywaniu" siebie nawzajem. mamy swoje podejścia i o to chyba chodzi. fajnie że ludzie krytykują, bo można zobaczyc swoje prace z innej perspektywy. ale to dalej są twoje prace.
buczer Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 dokładnie tak wiec z mojej perspektywy to zauwazyłem jeszcze zbyt grubo obrysowana dyskietke i podejrzewam cie o rysownie po zdjeciu...fee. (jak nie to odszczekuje :)
Rekomendowane odpowiedzi