Napisano 22 Marzec 20169 l Witam z racji że obecnie jestem osobą która często musi zmieniać miejsce przebywania i często pracuje w rożnych miejscach zainteresowałem się sprawą EGPU czyli podłączenia zewnętrznej karty graficznej do laptopa. Chciałem was zapytać czy ktoś z forowiczów ma doświadczenie z tego typu rozwiązaniami. Mój sprzęt na którym obecnie pracuje MSI GT72 6QD intel i7 nvidia gtx 970m 16 gb ram ddr4
Napisano 22 Marzec 20169 l Mam wrazenie ze przy obecnych cenach takich rozwiazan niewiele drozej wyjdzie miec po prostu desktopa pod reka. Mi sie kiedys spora karta zmiescila w microatx i dalo sie tego uzywac, a poza monitorem niewiele przkracza rozmiary laptopa - bardziej kostkowe. Albo w ogole miec takiego deskopta wielosci tej podstawki do kart i obslugizac ze zdalnego ekranu laptopem. Ale to tylko kkoncepcje, bo ceny tych dodatkow mnie niemilo zaskoczyly bo tez rozwazalem.
Napisano 23 Marzec 20169 l Autor z jednej strony masz racje gotowe rozwiązania jak chce się kupić to ceny są jakieś z kosmosu wzięte myślę jednak czy nie dało by się zrobić tego taniej np kupić exp gpu 8 i połaczyć to z tym kablem http://www.hwtools.net/PDF/PCIEMM_A.pdf tylko z jednej strony złacze usb-c thunderbolt3 pinologia na sieci tego łącza jest ciekawe czy to by działało
Napisano 23 Marzec 20169 l To juz chyba lepiej byloby eksperymentowac z przejsciowka z portu pci karty w laptoku + zasilanie, czyli podlaczenie karty pod lapka 'bezposrednio'.