jaroxx Napisano 14 Kwiecień 2016 Napisano 14 Kwiecień 2016 Witam . Mam poważny problem, gdyż po zainstalowaniu maxa na najnowszą wersję windowsa z najnowszymi sterownikami NVidii po uruchomieniu mam białe viewporty. Czytałem, że to wina starszej karty graficznej, której sterownik nitrous nie obsługuje tylko ze na poprzedniej wersji Windows 7 wszystko chodziło bez zarzutu.
skalpel3d Napisano 14 Kwiecień 2016 Napisano 14 Kwiecień 2016 (edytowane) Zadam może wredne pytanie to po co się przenosiłeś na win 10, ja na próbę zainstalowałem go na innym dysku i po 3 dniach tragicznie niestabilnej pracy, miedzy innymi: wyłączył mi kilka odpłatnych pluginów które nie są kompatybilne ze składowymi nowej windy, hmm nie po to za nie płaciłem aby mi system je blokował darowałem sobie ten system nie widzę na razie żadnych jego plusów w stosunku do 7, tylko właśnie problemy ze sterownikami urządzeń i oprogramowaniem jak tez z jego stabilnością. Ale cóż może ja już jestem w tym wieku ze mnie nie kreci ze mi się system będzie otwierał o 5 sekund szybciej ważniejsza jest stabilność pracy komputera brak bluescreenów ostatniego na in 7 widziałem jak 3 lata temu przegiąłem z OC procka :) natomiast Win 10 prze kilka dni użytkowania to praktycznie 2-3 bluescreenów dziennie mimo wszystkiego kompatybilnego z win10 Edytowane 14 Kwiecień 2016 przez skalpel3d
jaroxx Napisano 14 Kwiecień 2016 Autor Napisano 14 Kwiecień 2016 Chciałem go wypróbować, tylko faktycznie coś jest nie tak, gdyż Photoshop tez mi wyświetlił problem ze sterownikiem ekranu mimo że jest najnowszy ze strony producenta.
skalpel3d Napisano 14 Kwiecień 2016 Napisano 14 Kwiecień 2016 Bo ten system to takie kolejne wiśta wio , win 8 zasadniczo super do tabletów a nie do stabilnej wielogodzinnej pracy a jeszcze brak opcji zablokowania na amen wybranych aktualizacji przesadził o przynajmniej jak na ten moment przejściu definitywnym na ten system może za rok albo dwa jak go dopracuje , jak firmy produkujące sprzęt i oprogramowanie będą miały wszytko w 100% kompatybilne to może wtedy :)
jaroxx Napisano 14 Kwiecień 2016 Autor Napisano 14 Kwiecień 2016 Vista to był najgorszy system jaki miałem wytrzymałem z nim 3 dni:) Zainstaluje starszą wersję sterowników jak nic nie pomoże to od razu wracam do Windowsa 7 bo z nim nie miałem ani razu problemu.
rly Napisano 14 Kwiecień 2016 Napisano 14 Kwiecień 2016 Tez to mialem windows 10 instaluje swoje "aktualizacje" sterownikow pomimio ze masz najnowsze.Mi pomoglo ddu tu masz ten prorgram http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html. Uruchom go w safe mode i wylacz aktualizowanie przez windows sterownikow(chyba program robi to domyslnie)u mnie to pomoglo.
jaroxx Napisano 14 Kwiecień 2016 Autor Napisano 14 Kwiecień 2016 Niestety dalej to samo, powracam do Windows 7 w takim razie, dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi