adarch Napisano 27 Kwiecień 2016 Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Witam, Robię już troszkę w 3dsie, ale jestem samouczkiem i bardzo dużo podstaw mi brakuje... Mam następujący problem. Utworzyłam sobie z kilku łuków kształt. (Każdy łuk przekształciłam na edit spline i 'attachowałam' je wszystkie razem, żeby powstała jedna zamknięta krzywa). Następnie chciałam ten kształt przekształcić na edit poly, ale jak tylko to zrobię to całość znika i kiedy wchodzę w właściwości i daję żeby zaznaczało punkty to one są ale nie ma jakby płaszczyzny. Próbowałam też przez extrude, edit mesh ale nic z tego... Próbowałam to zrobić również opcją shape merge ale pojawiało się pełno niechcianych punktów. (Pisałam o tym kilka tematów niżej "Jak dołączyć editable spline do edit poly link: vhttp://max3d.pl/forum/threads/100971-Jak-do%C5%82%C4%85czy%C4%87-editable-spline-do-edit-poly Załączam obrazek. Z góry wielkie dzieki za pomoc!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 27 Kwiecień 2016 Share Napisano 27 Kwiecień 2016 splajny znikaj ci dlatego ze nie są zamknięte i nie tworzą powierzchni nie wystarczy tylko zrobić attach musisz tez użyć weld na werteksach stycznych ze sobą z tych splajnów które łączyłaś attach, jeśli nie są styczne to opcja conect Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi