Jump to content

Znikające edit poly po przekształceniu z edit spline.

Recommended Posts

Posted

Witam,

Robię już troszkę w 3dsie, ale jestem samouczkiem i bardzo dużo podstaw mi brakuje...

Mam następujący problem. Utworzyłam sobie z kilku łuków kształt. (Każdy łuk przekształciłam na edit spline i 'attachowałam' je wszystkie razem, żeby powstała jedna zamknięta krzywa).

Następnie chciałam ten kształt przekształcić na edit poly, ale jak tylko to zrobię to całość znika i kiedy wchodzę w właściwości i daję żeby zaznaczało punkty to one są ale nie ma jakby płaszczyzny. Próbowałam też przez extrude, edit mesh ale nic z tego...

Próbowałam to zrobić również opcją shape merge ale pojawiało się pełno niechcianych punktów. (Pisałam o tym kilka tematów niżej "Jak dołączyć editable spline do edit poly link: vhttp://max3d.pl/forum/threads/100971-Jak-do%C5%82%C4%85czy%C4%87-editable-spline-do-edit-poly

Załączam obrazek.

Z góry wielkie dzieki za pomoc!:)

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

splajny znikaj ci dlatego ze nie są zamknięte i nie tworzą powierzchni nie wystarczy tylko zrobić attach musisz tez użyć weld na werteksach stycznych ze sobą z tych splajnów które łączyłaś attach, jeśli nie są styczne to opcja conect