DiKay Napisano 4 Czerwiec 2016 Napisano 4 Czerwiec 2016 Witam, Mam taki problem. Powiedzmy że mam jakiś model w 3D stworzony "na oko" w Maxie. Posiadam też jego odpowiednik w firmie rysunku w AutoCADzie i mam teraz porównać dokładność modelu 3d z siatka z CAD. Jak to zrobić najprościej i względnie szybko? Oczywiście mogę wypalić render w maxie od jednej strony, wrzucić do Photoshopa i tam wstawić siatkę z AutoCADa, ale nie mam pojęcia, jak zrobić identyczną skalę modelu i samej siatki.
DiKay Napisano 4 Czerwiec 2016 Autor Napisano 4 Czerwiec 2016 Teoretycznie można by, ale Klient chce, aby to było zrobione w Photoshopie, a więc muszą być 2 pliki....
Maciek Jutrzenka Napisano 4 Czerwiec 2016 Napisano 4 Czerwiec 2016 ale dlaczego 2 pliki? nie bardzo czaje? Dlaczego photoshop? ostatnio coraz częściej czytam o jakiś chorych wymaganiach klientów totalnie wziętych z kosmosu.
Maciek Jutrzenka Napisano 4 Czerwiec 2016 Napisano 4 Czerwiec 2016 no ale jeżeli już no to zrobić blueprinty obu siatek z każdej strony rzut orto.. i wrzucić to do shopa i już.
Rekomendowane odpowiedzi