Kulki Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 problem jest nastepujacy... musz wyrenderowac scene ktora idzie do druku A4. w zwiazu z tym wymagana rozdzielczosc to 3543X2362 (dla 300dpi) z obiczen wynika ze musze ustawic RADIUS na jakies 7,5 (dla filtra Area) tym czasem w brazil moge dac maksymalnie Radius 3 i obraz po wyrenderowaniu wyglada jakbym nie wlaczyl anti-aliasingu. inne filtry brazila tez nie daja sie dostatecznie mocno podkrecic. w domyslnym renderze Maxa renderowalem juz w takich rozdzielczosciach i moglem rozmiar filta ustawic nawet na 20. Ktos wie jak rozwiazac ten problem??? i odrazu mowie, ze musze renderowac Brazilem! z gory dzienki za pomoc pozdrawiam
javor Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 hmmm ja sugeruje żebyś w takim razie wyłączył całkiem AA i wyrenderował w 2x większej rozdzielczości ..... a potem zmniejszyć w byle jakim programie 2d (z wygładzaniem przy skalowaniu)
Gość User190 Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 http://www.zs1.bochnia.pl/~mt/arts_view.php?nr=13
giegu Napisano 8 Listopad 2004 Napisano 8 Listopad 2004 A moje zdanie jest takie: nie baw się w przeliczanie pikseli na rozdzielczość optyczną do takiego stopnia, wystarczy że zrobisz render o rozmiarze A3 (i przelicz na pikseli bo mi sie nie chce :P) w 72dpi, czyli 2 A4 -> jakośc będzie ok, czyli po prostu 150 dpi a nie 300!! A dla porównania (też się kiedyś tak bawiłem): różnica w wydrukowanym renderze w 150 dpi a 300 jest praktycznie niezauważalna wzrokowo -> po co sie męczyć?
Rekomendowane odpowiedzi