Pako007 Napisano 11 Czerwiec 2016 Napisano 11 Czerwiec 2016 (edytowane) Cześć, Mam problem z blueprintem Wycinałem wszystko do krawędzi. Co źle zrobiłem ? Uczę się modelowania więc proszę bez bicia Edytowane 11 Czerwiec 2016 przez Pako007
Sensej Napisano 11 Czerwiec 2016 Napisano 11 Czerwiec 2016 Albo masz źle ustawione/zeskalowane blueprnty albo po prostu są krzywe. Musisz pamiętać, że blueprinty zazwyczaj nie są idealne.
Pako007 Napisano 11 Czerwiec 2016 Autor Napisano 11 Czerwiec 2016 No własnie wziąłem kilka innych blueprintów i było podobnie. Jeżeli blueprinty są krzywe to mam improwizować z modelowaniem ?
Sensej Napisano 12 Czerwiec 2016 Napisano 12 Czerwiec 2016 Będziesz musiał się bardziej skupić na tych dwóch pierwszych blueprintach, które do siebie pasują. Tamten krzywy używaj do trzymania mniej więcej proporcji i w przypadkach gdy na innych blueprintach nie widać tego co akurat chcesz zrobić, ale przy tym będziesz i tak musiał się bardziej na zdjęciach wzorować.
2013 Napisano 12 Czerwiec 2016 Napisano 12 Czerwiec 2016 Cześć, Mam problem z blueprintem Wycinałem wszystko do krawędzi. Co źle zrobiłem ? Uczę się modelowania więc proszę bez bicia Przeczytaj tematy usera @Akierek, znajdziesz tam wiele odpowiedzi. http://max3d.pl/forum/members/37902-Akierek A odpowiadając na szybko, nie modeluj z blueprintów, zbuduj spline cage i modeluj korzystając ze spline cage. Technika ta ma to do siebie, że wszystkie błędy blueprintów (na tyle na ile jest to oczywiście możliwe), korygowane są podczas budowy spline cage. Zresztą zobacz na linie tego blueprintu, grube i nierówne, zamęczysz się modelując w ten sposób.
Rekomendowane odpowiedzi