Napisano 1 Wrzesień 20168 l Witam, Jako że dawno mnie nie było i większość moich prac przepadła wraz ze zniszczonym PCtem. Postanowiłem wrócić z nowym projektem. Jakiś czas temu znajomy podesłał mi link do pracy, którą postanowiłem wymodelował. Oryginalna grafika: Postep prac: Pozdrawiam Edytowane 1 Wrzesień 20168 l przez deadmaster
Napisano 1 Wrzesień 20168 l Autor Pierwsze podejście do teksturowania: i oczywiście muszą być problemy, może mi ktoś wytlumaczyć jak rozwiazać ten problem?? a mianowicie jak renderuje pnącze z dala od objektu to ładnie renderuje ale jak chce wyrenderować tam gdzie powinno sie znajdować to już renderuje jakby cień całego obiektu. Edytowane 1 Wrzesień 20168 l przez deadmaster
Napisano 4 Wrzesień 20168 l Autor Witam Skromny update. dodałem platformę i boje/czujniki, jeszcze tylko jakieś drobne akcesoria typu gazety/butelki/puszki itp. i chyba koniec modelowania. ;) PS.Nadal nie poradziłem sobie z problemem z Opacity Map z poprzedniego mojego posta, jakby ktoś potrafił mi jakoś pomóc. Pozdrawiam Edytowane 4 Wrzesień 20168 l przez deadmaster
Napisano 5 Wrzesień 20168 l Autor Witam, Kolejny update, dodałem kilka teksturek. Zastanawiam się też nad wodą, nie wiem jeszcze jak ją zrobić. PS. Jeśli jest coś nie tak z teksturami to piszcie, teksturowanie to moja najsłabsza strona. :/
Napisano 15 Wrzesień 20168 l Autor Witam, Skromny update, niestety ciezko mi zasiasc do tego po pracy, ale staram sie ;)
Napisano 16 Wrzesień 20168 l Bardzo to fajnie wygląda, ja bym zamiast materiałem stworzył sobie ten bluszcz modelowo masz do tego bardzo fajny generator zewnętrzny http://graphics.uni-konstanz.de/~luft/ivy_generator/ albo jeśli pracujesz z maxem bo nie wiem w jakim sofcie budujesz tą scenę http://www.guruware.at/main/
Napisano 29 Wrzesień 20168 l Autor Witam, Udalo mi sie w koncu zakonczyc modelowanie i teksturowanie, teraz troche pomecze sie z wyrenderowaniem tego jakos w miare ladnie. Dzieki wielkie @skalpel3d za polecenie mi generatora do maxa (pracuje w 3ds) :) testowe rendery: Pozdrawiam.