HellScythe Napisano 7 Wrzesień 2016 Napisano 7 Wrzesień 2016 Witam Pytanie jak w temacie, ale bardziej precyzując co robić kiedy materiały sa dość ograniczone na których mogę się wzorować. Tworze model pociągu i pojawiają się problemy, zwłaszcza przy wózkach ponieważ jest tam dużo część których z zewnątrz nie da się zobaczyć. Materiały z sieci tez mi zbyt wiele nie dają. Nawet jeśli uda mi się dokopać do nazwy konkretnych część to nie zawsze idzie cokolwiek znaleźć. Co się w takim przypadku robi? improwizuje? Zwłaszcza kiedy chcemy bardzo wierny model chce zrobić coś bardziej szczegółowego jak tu
Bombee Napisano 7 Wrzesień 2016 Napisano 7 Wrzesień 2016 Może napisz do tego gościa z Vimeo z pytaniem jak on zdobywał materiały.
HellScythe Napisano 7 Wrzesień 2016 Autor Napisano 7 Wrzesień 2016 Pisałem ale się nie odezwał, dlatego napisałem tutaj. Co maszyna to będzie pewnie różna ścieżka zdobywania materiałów. Jak powiedziałem robię pociąg, dokładnie newag impuls. Jak jeszcze kabina i wnętrze niema problemów to z wózkami już się zaczynają problemy, ponieważ bardzo mało referencji jestem w stanie zdobyć. Dokładniej chodzi mi o to, czy jesli np. zawodowiec staje przed takim problemem, robi jakiś model do filmu, gry, czy wizualizacji, i staje przed problemem że niema tych materiałów, to jak se w tedy radzi? Kombinuje i dorabia na czuja co nie widzi. Animacje w których pokazana jest np. praca całego silnika, to juz musieli raczej mieć szczegółowe schematy .
pecet Napisano 7 Wrzesień 2016 Napisano 7 Wrzesień 2016 Czasami się improwizuję, wzorując na podobnych rzeczach. Jak jest możliwość to bierze się aparat i idzie obfotografować obiekt. Przy starych samolotach warto się zakręcić w środowisku modelarzy (nie wirtualnych). W przypadku obecnie produkowanych rzeczy można napisać do producenta o udostępnienie materiałów, rzadko odpowiadają ale mi np. citroen przysłał wysokiej rozdzielczości blueprinty jednego z ich samochodów.
1pudel Napisano 7 Wrzesień 2016 Napisano 7 Wrzesień 2016 newag ma całość w cadzie, ale absolutnie nie może to wyjść poza firmę, za wyjątkiem jakiś promocyjnych materiałów robionych przez zewnętrzne agencje lub kooperantów. Napisz do newaga o zdjęcia, atakuj różne osoby bo raczej będą Cię spławiać, oblukaj fora gdzie pisze się o transporcie kolejowym itd. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=132566159
Rekomendowane odpowiedzi