Karolek Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 Witam, jestem karolak. Jestem początkującym użytkownikiem 3ds max 6, zapraszam do skomentowania moich początków.
Shahow Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 Jak na początek to bardzo dobrze. Modele sa proste, ale to normalne na starcie. Widac, że GI jest :P to plus. Tylko, że tytuł wątku nie odzwierciedla przesłania pracy. Jeszcze tekstury tylko textury wrzuć, a bedzie co oceniać.
Karolek Napisano 23 Październik 2004 Autor Napisano 23 Październik 2004 Serdeczne dzięki. Postaram się skończyć pracę jak najszybciej. Jeśli możecie to doradźcie mi, co mogę jeszcze narysować w mieście zagłady.
MichalNowak Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 Witam Praca na początek całkiem fajna. Jeśli chcesz propozycje, co możesz zmienić albo dorzucić to tak: 1.Wprować jakąś różnorodność do tych „mech pająków”, bo teraz to jest skopiowanie kilku krotne tego samego modelu [może to być inne ustawienie w szyku, lekkie odchyły, inne ustawienie odnóży, jakieś inne „mech...” na poboczach, myśl ...]. 2.Jakieś szczegóły na domach z trzeciego planu, chyba że będziesz to nadrabiał teksturą. Na razie tyle ode mnie, popracuj jeszcze nad światłem [rozjaśnij troche].
Dark Hunter Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 hmmmmm.... jak mam byc szczery ... nie podoba mi sie pare zeczy ... czemu jest tak ciemno ???? Tak samo jak MichOO sądze , że te modele pająków kopiowane w kółko nie wyglądają za dobrze... i wogule jakos mało widac. Postaw kamerke gdzies wyrzej dorób jakies poniszczone domy, wierzowce ludzi skutych i torturowanych przez mechy... TO DOPIERO MIASTO ZAGŁADY !!! :) wszyztko da sie zrobic :p
Karolek Napisano 24 Październik 2004 Autor Napisano 24 Październik 2004 Elo, Dzięki za rady! Dorysowałem nowe rzeczy ale nie wiem jak mam je umieścić na forum. Jeśli tam jesteście to pomóżcie mi!
Marcin Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 ee .. a jak zamiesciles w pierwszym poscie ? ;)
Knysha Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 Elo, Dzięki za rady! Dorysowałem nowe rzeczy ale nie wiem jak mam je umieścić na forum. Jeśli tam jesteście to pomóżcie mi! Uhhh ... Pod oknem tekstowym masz "Additonal Options" :P i wlasnie tam masz taki button 'Zarzadaj zalacznikami'. Reszte zostawiam dla ciebie :).
illy Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 te krzyze - hmmm co to maja byc? no chyba ze to sybole religijne to ok, ale w przeciwnym raziie bym dopracowal, podoba mi sie pracka
max_1989 Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 To są przecież te słupy wysokiego napięcia, :) wiem co mówię. Ah skilo ty chyba z domu nie wychodzisz :).
Luke3D Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 Żeby to przypominało miasto zagłady to niezbędne są tekstury, pare trupów porozrzucanych po chodnikach, a te krzyże to trochę przypominają drogę krzyżową.
proszek Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 Te krzyze maja to sa takie chrzesciajnskie? Czy tez to fragmenty jakiejs ruiny? Ja chcrzesijanskie to porponuje zamiast takich pretow zrobic z boxow, i jakiegos ladnego bumpa zrobic.
tweety Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 nie pasuje mi to ujecie, po za tym za czysto tutaj jest. skoro to iasto yagłady to powinny być jakies porozwalane ściany, kartki papieru w powietrzu, mnóstwo dymu i pyłu no i dodaj kilka innych mechów a nie tylko jeden rodzaj i koniec pozdrawiam
Karolek Napisano 31 Październik 2004 Autor Napisano 31 Październik 2004 No tak to są słupy. Mam zamiar je narysować od początku. Dzięki max!!! No to może spójrzcie na to:
Karolek Napisano 31 Październik 2004 Autor Napisano 31 Październik 2004 Zrobiłem wgłebienie w miescu drzwi. Słupy będą betonowe i będą miały inny kształt. Piszcie jeszcze. Poza tym narysowałem kosze, okna oraz druty. Napiszę jutro.
Salvator Napisano 31 Październik 2004 Napisano 31 Październik 2004 lol, te wiszące spliny to tak na odwal się ? w porównaniu do reszty jakoś nie pasują jakościowo... jakoś tak trochę wygląda to dziwnie.... jak troszkę boxów i sfer..
Kuciel Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 lol nigdy nie widzialem takich groobych drutow wysokiego napiecia :D
max_1989 Napisano 1 Listopad 2004 Napisano 1 Listopad 2004 BO to chyba nie są druty wysokiego napięcia:), tylko rurociągi :). Dobra dość żartów. jak chcesz zrobić fajne druty. To zrób Cylinder odpowiadającej grubości i długości i przypisz mu modyfikator FFD(cyl). I wtedy poprzesuwaj punkty. Będzie dobrze :).
Karolek Napisano 4 Listopad 2004 Autor Napisano 4 Listopad 2004 Narysowałem nowe rzeczy, ale musze to zrenderować. Napisze później. Wiecie jak to jest jak ma się modem.
max_1989 Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Czekam na update, który jakoś się nie śpieszy :/
Rekomendowane odpowiedzi