Napisano 23 Październik 200420 l Witam, jestem karolak. Jestem początkującym użytkownikiem 3ds max 6, zapraszam do skomentowania moich początków.
Napisano 23 Październik 200420 l Jak na początek to bardzo dobrze. Modele sa proste, ale to normalne na starcie. Widac, że GI jest :P to plus. Tylko, że tytuł wątku nie odzwierciedla przesłania pracy. Jeszcze tekstury tylko textury wrzuć, a bedzie co oceniać.
Napisano 23 Październik 200420 l Autor Serdeczne dzięki. Postaram się skończyć pracę jak najszybciej. Jeśli możecie to doradźcie mi, co mogę jeszcze narysować w mieście zagłady.
Napisano 23 Październik 200420 l Witam Praca na początek całkiem fajna. Jeśli chcesz propozycje, co możesz zmienić albo dorzucić to tak: 1.Wprować jakąś różnorodność do tych „mech pająków”, bo teraz to jest skopiowanie kilku krotne tego samego modelu [może to być inne ustawienie w szyku, lekkie odchyły, inne ustawienie odnóży, jakieś inne „mech...” na poboczach, myśl ...]. 2.Jakieś szczegóły na domach z trzeciego planu, chyba że będziesz to nadrabiał teksturą. Na razie tyle ode mnie, popracuj jeszcze nad światłem [rozjaśnij troche].
Napisano 24 Październik 200420 l hmmmmm.... jak mam byc szczery ... nie podoba mi sie pare zeczy ... czemu jest tak ciemno ???? Tak samo jak MichOO sądze , że te modele pająków kopiowane w kółko nie wyglądają za dobrze... i wogule jakos mało widac. Postaw kamerke gdzies wyrzej dorób jakies poniszczone domy, wierzowce ludzi skutych i torturowanych przez mechy... TO DOPIERO MIASTO ZAGŁADY !!! :) wszyztko da sie zrobic :p
Napisano 24 Październik 200420 l Autor Elo, Dzięki za rady! Dorysowałem nowe rzeczy ale nie wiem jak mam je umieścić na forum. Jeśli tam jesteście to pomóżcie mi!
Napisano 24 Październik 200420 l Elo, Dzięki za rady! Dorysowałem nowe rzeczy ale nie wiem jak mam je umieścić na forum. Jeśli tam jesteście to pomóżcie mi! Uhhh ... Pod oknem tekstowym masz "Additonal Options" :P i wlasnie tam masz taki button 'Zarzadaj zalacznikami'. Reszte zostawiam dla ciebie :).
Napisano 24 Październik 200420 l te krzyze - hmmm co to maja byc? no chyba ze to sybole religijne to ok, ale w przeciwnym raziie bym dopracowal, podoba mi sie pracka
Napisano 25 Październik 200420 l To są przecież te słupy wysokiego napięcia, :) wiem co mówię. Ah skilo ty chyba z domu nie wychodzisz :).
Napisano 25 Październik 200420 l Żeby to przypominało miasto zagłady to niezbędne są tekstury, pare trupów porozrzucanych po chodnikach, a te krzyże to trochę przypominają drogę krzyżową.
Napisano 25 Październik 200420 l Te krzyze maja to sa takie chrzesciajnskie? Czy tez to fragmenty jakiejs ruiny? Ja chcrzesijanskie to porponuje zamiast takich pretow zrobic z boxow, i jakiegos ladnego bumpa zrobic.
Napisano 25 Październik 200420 l nie pasuje mi to ujecie, po za tym za czysto tutaj jest. skoro to iasto yagłady to powinny być jakies porozwalane ściany, kartki papieru w powietrzu, mnóstwo dymu i pyłu no i dodaj kilka innych mechów a nie tylko jeden rodzaj i koniec pozdrawiam
Napisano 31 Październik 200420 l Autor No tak to są słupy. Mam zamiar je narysować od początku. Dzięki max!!! No to może spójrzcie na to:
Napisano 31 Październik 200420 l Autor Zrobiłem wgłebienie w miescu drzwi. Słupy będą betonowe i będą miały inny kształt. Piszcie jeszcze. Poza tym narysowałem kosze, okna oraz druty. Napiszę jutro.
Napisano 31 Październik 200420 l lol, te wiszące spliny to tak na odwal się ? w porównaniu do reszty jakoś nie pasują jakościowo... jakoś tak trochę wygląda to dziwnie.... jak troszkę boxów i sfer..
Napisano 1 Listopad 200420 l BO to chyba nie są druty wysokiego napięcia:), tylko rurociągi :). Dobra dość żartów. jak chcesz zrobić fajne druty. To zrób Cylinder odpowiadającej grubości i długości i przypisz mu modyfikator FFD(cyl). I wtedy poprzesuwaj punkty. Będzie dobrze :).
Napisano 4 Listopad 200420 l Autor Narysowałem nowe rzeczy, ale musze to zrenderować. Napisze później. Wiecie jak to jest jak ma się modem.