Skocz do zawartości

3D Max versja 8 a versja 12 jakie istotne róznice ?

Nornik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

1. Tak, starsze w nowszych zawsze, ale jak nadpiszesz taki plik to nie otworzysz juz w starszej wersji (8), możesz zapisać plik do 2 wersji wstecz, tj. w 2012 zapisać do wersji 2010

2. Tak ale i tak zacznij od zapoznania sie helpem i tutorialami w nim zawartymi, biblia prowadzi krok po kroku do konkretnych rezultatów ale nie pokrywa całości możliwości poszczególnych modyfikatorów itp.

Po zainstalowaniu wersji 2012 i ściągnięciu pliku Biblia 2012 pdf, stwierdziłem że faktycznie różnice dotyczą możliwości modyfikatorów i paru innych rzeczy, ale korzystać można. Jest jedna bardzo przydatna dla mnie opcja - chodzi driver grafiki. W 2012 ten który zastąpił poprzedni software Z-buffer jest o niebo lepszy. Przynajmniej mam możliwość pracować zupełnie przyzwoicie na moim słabym laptopie Lenovo G50 z wbudowaną grafiką. Wiadomo - gdy scena będzie bardzo skomplikowana to niestety, ale potrzebny będzie już dużo lepszy sprzęt. W wersji 8 maxa nawet prosta scena była zbyt skomplikowana dla mojego laptopa. Odświeżanie, wyświetlanie, rendering i.t.p.