Nornik Napisano 12 Wrzesień 2016 Share Napisano 12 Wrzesień 2016 1. Czy w wersji 3DS Max 2012 można wczytywać i pracować na plikach zrobionych w wersji 8 ? 2. Mam biblię 3DS Max wersja 8, czy można wykorzystywać opisy i przykłady dla wersji 2012 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 13 Wrzesień 2016 Share Napisano 13 Wrzesień 2016 1. Tak, starsze w nowszych zawsze, ale jak nadpiszesz taki plik to nie otworzysz juz w starszej wersji (8), możesz zapisać plik do 2 wersji wstecz, tj. w 2012 zapisać do wersji 2010 2. Tak ale i tak zacznij od zapoznania sie helpem i tutorialami w nim zawartymi, biblia prowadzi krok po kroku do konkretnych rezultatów ale nie pokrywa całości możliwości poszczególnych modyfikatorów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nornik Napisano 13 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2016 Po zainstalowaniu wersji 2012 i ściągnięciu pliku Biblia 2012 pdf, stwierdziłem że faktycznie różnice dotyczą możliwości modyfikatorów i paru innych rzeczy, ale korzystać można. Jest jedna bardzo przydatna dla mnie opcja - chodzi driver grafiki. W 2012 ten który zastąpił poprzedni software Z-buffer jest o niebo lepszy. Przynajmniej mam możliwość pracować zupełnie przyzwoicie na moim słabym laptopie Lenovo G50 z wbudowaną grafiką. Wiadomo - gdy scena będzie bardzo skomplikowana to niestety, ale potrzebny będzie już dużo lepszy sprzęt. W wersji 8 maxa nawet prosta scena była zbyt skomplikowana dla mojego laptopa. Odświeżanie, wyświetlanie, rendering i.t.p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi