hanson Napisano 4 Październik 2016 Napisano 4 Październik 2016 Witam! Mam problem z renderem wnętrza - renderowałem próbnie poszczególne pokoje podczas robienia modelu i wszystko było ok - kiedy skończyłem, chciałem renderować "na serio" i kiedy włączam którąkolwiek kamerę, renderuje się jedynie trawa, która znajduje się poza budynkiem, a wszystko inne jest czarne. Nie zmieniałem żadnych ustawień. Czy ktoś wie z czym problem? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź i ewentualną pomoc.
stormwind Napisano 4 Październik 2016 Napisano 4 Październik 2016 Pokaż jak wygląda Render, to może być clipping kamery. Ewentualnie zapisz scenę jako nowy plik i zresetuj ustawienia, vraya (jeśli nie masz pressetów, zamień renderer na scanline i z powrotem na vray).
hanson Napisano 6 Październik 2016 Autor Napisano 6 Październik 2016 Pokaż jak wygląda Render, to może być clipping kamery. Ewentualnie zapisz scenę jako nowy plik i zresetuj ustawienia, vraya (jeśli nie masz pressetów, zamień renderer na scanline i z powrotem na vray). Dziękuję bardzo, pomogło.
Rekomendowane odpowiedzi