deadmaster Napisano 6 Październik 2016 Share Napisano 6 Październik 2016 (edytowane) Dobry, Jako że znalazłem trochę wolnego czasu pomiędzy praca, a próbami renderów poprzedniego projektu. Postanowiłem wymodelować pierwszą lokomotywę parową jaka powstała, zaprojektował i zbudował ją Richard Trevithick w 1804r. Zdjęcie poglądowe: Lokomotywa ta używana była w kopalniach do ciągnięcia wagonów z węglem itp. Za model zabrałem się ze względu na to że uwielbiam tego typu stare maszyny. Poniżej pierwsze postępy: Wszelkie uwagi mile widziane :) PS. Jest to moje pierwsze podejście do studio render. PS2. Lokomotywa ze zdjęcia może różnić się troszeczkę od mojego modelu, ponieważ korzystam z innego blueprinta. Pozdrawiam. Edytowane 22 Październik 2016 przez deadmaster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 7 Październik 2016 Share Napisano 7 Październik 2016 (edytowane) Cześć, fajnie się zapowiada. Swojego czasu robiłem taką, ale jak to u mnie bywa, nie dokończyłem jej :). Jakbyś chciał troszkę materiałów, to pisz na priv maila to wyślę Ci. Tak czy inaczej, czekam na więcej, będę Ci kibicował i być może tym zmotywujesz mnie do jej dokończenia :) Pozdrawiam Łukasz Edytowane 7 Październik 2016 przez Lukasz2244 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deadmaster Napisano 8 Październik 2016 Autor Share Napisano 8 Październik 2016 (edytowane) Witam, Skromny update, za wiele nie wymodelowałem. Starałem się jakoś 'uruchomić' lokomotywę, ale nic mi z tego nie wyszło. Próbowałem przy pomocy 'bones' jakoś wprawić to w ruch ale nic mi nie wychodziło. (wygląda na to że bez węgla ani rusz :P ) Czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak zrigować tą maszynę żeby wszystko ładnie pracowało, co by mi bardzo ułatwiło dalsze modelowanie. Poniżej rysunek co potrzebuje żeby się poruszało: Pozdrawiam Edit. Poradziłem sobie i wprawiłem maszynę w ruch przy pomocy bones. Edytowane 9 Październik 2016 przez deadmaster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deadmaster Napisano 10 Październik 2016 Autor Share Napisano 10 Październik 2016 Kolejny update, dodałem trochę detalu. Praktycznie to przebudowałem prawie cały model, dodałem komin, kocioł i inne drobne detale. @Lukasz2244 dzięki wielkie za materiały, są bardzo przydatne. Pomału do przodu: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deadmaster Napisano 22 Październik 2016 Autor Share Napisano 22 Październik 2016 Dobry Udało mi się w końcu znaleźć czas na skończenie modelu, wszelkie uwagi mile widziane. Renderki bez teksturek (model jeszcze nie pomalowany) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 23 Październik 2016 Share Napisano 23 Październik 2016 Dobrze wygląda. Planujesz jakąś scenę?. Czekam na pierwszą teksturę :). Ja poległem, mam nadzieję, że nie pójdziesz moim śladem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi