Piotrek724 Napisano 16 Listopad 2016 Share Napisano 16 Listopad 2016 Witam, jestem tutaj nowy i nie wiem czy opisuje swój problem w dobrym dziale, bo mam problem z renderem w maxie z vrayem. Otóż sprawa wygląda następująco: nie renderują mi się materiały z właściwościami (obojętnie czy jest to bump, czy specular), zmiana ustawień nie działa, reset renderu również, jedyne co ratuje sytuację to usunięcie obiektu, zrobienie go na nowo i oteksturowanie tą samą teksturą, która przedtem nie działała, a tym razem działa ! Takie przypadki zdarzają się przy obiektach typu plane. Czy ktoś wie o co chodzi i jak temu zaradzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pleszer Napisano 21 Listopad 2016 Share Napisano 21 Listopad 2016 Widocznie błąd w bryle 3d (może plane'y są na "lewej stronie", albo mają bardzo rozciągnięte informacje UVW) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvisual Napisano 11 Grudzień 2016 Share Napisano 11 Grudzień 2016 Wrzuć siatki i ustawienia, wtedy można powiedzieć więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi