Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chciałbym zamieścić parę moich prac. Są to wizualizacje kilku pomieszczeń.

Zamieszczam w celu dowiedzenia się nad czym mam jeszcze popracować aby uzyskać większy realizm.

Co do technicznych spraw wiem, że niektóre mają szum.

Chciałbym się zapytać o ogólne wrażenie jakie się ma po obejrzeniu tych wizualizacji oraz o błędach, które się rzucają w oczy.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co do ostatniej "wizki" zmieniłbym ujęcie. Poprzez dobrane materiały z wyraźnymi odbiciami burzy się trochę przestrzeń.

Pokój dziewczynki - poprawiłbym kontrast. Mam wrażenie, że za bardzo przepalone. Wygląda trochę jak zdjęcie z lat '60tych na filmie Orvo.

Łazienka - lodówka wydaje się płaska. Modelowałeś, czy dałeś mapę?

Mieszkanie we Wrocławiu - zmieniłbym fotkę za oknem. Za bardzo przykuwa uwagę i jest nienaturalnie kolorowa.

Sypialnia - jeśli dzienne światło to po co oświetlenie nad oknem włączone? Popracowałbym nad kontrastem.

Renderujesz V-ray'em - jakichustawień używasz? Może tu trzeba by coś zmienić.

Edytowane przez mvisual
błąd

Napisano

Z takich rzeczy, które mi się rzuciły w oczy:

pokój dzienny - plamy na suficie i sztukaterii nad oknem oraz nienaturalne dla mojego oka wielkie drzwi wejściowe do pokoju + brak klamki.

sypialnia - artefakty na dekorze nad łóżkiem. Może za kwestia zbyt dużego displace? Na stoliku nocnym wzór jasnego drewna raz idzie w pionie, raz w poziomie.

pokój dziecka - noise na suficie nad oknem.

W pokojach nie ma grzejników?

łazienka - UV futryny - wzór powinien iść w pionie.

Poza tym mi się podoba, choć na mój gust za ostre kolory, zdjąłbym trochę saturacji.