Napisano 12 Grudzień 20168 l Chciałbym wymodelować w 3ds max 9 jakąś prostą choinkę 3D ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. Próbowałem np. z boksa wymodelować gałąź i doprawić go do korony drzewa ale daleko temu było do oczekiwanego efektu. Chciałbym stworzyć np. coś w tym stylu ale zupłnie mi to nie wychodzi Może ktoś podopowie jak się za to poprawnie zabrać żeby chociaż przybliżony efekt uzyskać.
Napisano 12 Grudzień 20168 l 30 sekund. http://www.tutorialized.com/tutorial/Making-of-a-Christmas-tree/40766
Napisano 12 Grudzień 20168 l Autor @Reynevan dzięki za linki. Sprawdziłem ten drugi sposób i efekt jest taki jaki oczekiwałem ale niestety do moich celów się nie nadaje. Po zrobieniu choinki wyszło coś ponad dwa i pół miliona face, a do gry której chciałem dodać taką choinkę na obecną chwilę jest to nie możliwe. Co do pozostałych poradników to się im przyjrzałem i z tego co widzę zasada tworzenia jest podobna. Będę musiał poszukać innego sposobu żeby zrobić ładną choinkę mniejszą ilością poligonów ale chociaż trochę podobną do tej.