Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam Was,

mam pytanie. Miałam ściągniętą gotową scenę i wrzuciłam do niej mój projekt. Podczas renderowania wyświetla mi się komunikat:

Tif Error: Tiff Open

C:\users...i jakś plik z tiffa CANNOT OPEN. Kikam ok i następny komunikat znów c\... unnown error i albo mozna dać retry albo canel... czego sie nie da to powrca poprzedni komunikat i tak z 30 razy. Dopiero jak trzymam kilka sek esc to znikaja.

U mnie na kompie tej ścieżki nie ma, bo to ściągnięta scena i nie wiem do czego ten tif się 'doczepił'

Domyślam się, że brakuje mu jakiegoś pliku tiff, który może był w tej gotowej scenie albo coś... ale zostawiłam z tej sceny tylko słońce, świecącego plane'a i dwa światła... nie wiem jak mogę to naprawić. Render robi się do końca ale cały czas te błędy wyskakują...

Bardzo Was proszę o pomoc, jak się pozbyć tego tiiiifa który nie wiem co mi do sceny tak na prawdę wnosi... :)

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

file/ references/ asset tracking

w okienku prawy przycisk myszy/ remove missing assets

Napisano
  • Autor

Dziękuję, coś podziałało, ale wyskakuje znów inny komunikat już pod koniec renderu:

V Ray Error: there were errors writing to output

Napisano

Ktoś w scenie ustawił automatyczny zapis po wyrenderowanu, ale na Twoim komputerze taka ścieżka nie istnieje.

F9/ Common/ Render Output/ odznacz "Save File"