Regis Napisano 30 Styczeń 2017 Napisano 30 Styczeń 2017 Witam, próbuję dzisiaj kontynuować pracę nad modelem, ale skutecznie utrudnia mi to ten oto błąd podczas "dynameshowania" Model importuje z 3ds Maxa, wielokrotnie sprawdzałem, czy nie mam jakiś nakładających się vertexów, resetowałem xform oraz inne cuda, i nadal nie mogę kontynuować pracy w ZB. Ktoś ma jakis pomysł co to może być?
tomugeen Napisano 30 Styczeń 2017 Napisano 30 Styczeń 2017 Skinning modifier wystepuje chyba w tool -> remesh, uzywales tego? Bo przy importowaniu ma to znaczenie jak zaczynasz obiekt modyfikowac. Sprobuj tam wylaczyc symetrie, bez uzywania przycisku. Jak nie podziala to uzyj przycisku remesh zmieniajac jakies opcje, ostatecznie dodaj subdiv (bez smoothingu) i probuj dynamesh tez bez symetrii. Ktoras z opcji powinna pomoc.
Regis Napisano 30 Styczeń 2017 Autor Napisano 30 Styczeń 2017 Dzięki za odpowiedź. Nie, nie używałem w ogóle opcji remesh. Koniec końców, użyłem tego domyślego dynamesha (którego ustawia się resolution) i podziałało.
Rekomendowane odpowiedzi