Nezz Napisano 2 Kwiecień 2003 Napisano 2 Kwiecień 2003 hej plan jest taki - chce zrobic mechanicznie ozywionego wielkiego ,swego czasy , i krwawego pirata , bedacego niegdys postrachem Karaibow ( powiedzialbym z nazwiska ale gdzies posialem knige o piratach i nie chce palnac czegos glupiego) Za zycia byl on przeklenstwem regionu , a zaloga kazdego transportu zlota z Peru drzala na sama mysl o ataku.Pirat ten zginal podczas zasadzki zgotowanej mu przez wojsko hiszpanskie w zatoce Marakaibo. Teraz ozywiony za pomoca magii oraz mechanicznych implantow jest jeszcze grozniejszy niz przedtem. Gdyby nie male , tlace sie w oku czerwone swiatelko mozna by pomyslec ze jest on jedynie scierwem napakowanym roznego rodzaju zelastwem.Drzenie w nim jednak potega budzaca u mnie taka trwoge ze boje sie nawet dalej o tym pisac Puki co nie mam zadbych szkicow ( mam je w glowie a przeniesienie na papier zajmie za doozo czasu) . Ogolnie jest to dla mnie wyzwanie ... trudno bedzie mi wymodelowac detale ubrania ( poszarpane spodnie , koszula , plaszcz) a jeszcze gozej bdzie towszysko mapowac ;) Bardzo mozliwe ze zadaniu nie podolam...ale sprobowac mozna. Niedlogo pierwsze rzuty modelu.Bye ps. za bedy przepraszam...spieszylem sie ;) [Edited on 13-4-2003 by Tesaurus]
Dr. eA Napisano 2 Kwiecień 2003 Napisano 2 Kwiecień 2003 Originally posted by Nezz Teraz ozywiony za pomoca magii oraz mechanicznych implantow jest jeszcze grozniejszy niz przedtem. A wiec polaczenie fantasy i SF. Czekam na pierwsze kroki. Co do poszarpanych ubran chyba nie jest to jakas wielka filozofia. Dobrze urzyta mapa opacity powinna rozwiazac problem.
Blooddragon Napisano 2 Kwiecień 2003 Napisano 2 Kwiecień 2003 Fajny pomysł:) widziałes bajke \"planeta skarbów\" . (Ej no chyba nietylko ja jeszcze bajki lubie oglądać co:D) heh, więc był tam taki koleś, fajny:) a co do map opacity to słaby pomysł, bo nie dają gróbości chyba, trzeba takie szaty modelować...:( powodzenia!
Pablo Napisano 3 Kwiecień 2003 Napisano 3 Kwiecień 2003 no pomysl fajny...tylko zobaczymy jak bedzie z wykonaniem jego :)...a co do szaty to nie mozna po prostu wycinac vertexow?
Sajan21 Napisano 29 Kwiecień 2003 Napisano 29 Kwiecień 2003 Co ty Blood ja też uwielbiam bajki oglądać nie jesteś sam [piwo]. A co do pracki to temat super. Czekam na pierwsze rendery.;)
Rekomendowane odpowiedzi