Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od pewnego czasu postanowiłem poćwiczyć trochę z renderm i trochę z materiałami, powoli wychodzi ale mam mały problemik otóż materiał złotego zamknięcia postanowiłem wziąć z http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=644 lecz mój render odbiega znacznie odbiega i domyślam się ze to pewnie kwestia oświetlenia lub kamery. pozostałe materiały drewno metal robiłem sam.

Poradźcie jak osiągnąć lepsze efekty.

światło nad obiektem to to o mocy 12

tlhujcmtky14.jpg

5dw3cj38k535.jpg

Na koniec Jeszce jedno pytanie .. gdy gamme w Gamma and lut mam na 2,2 to wszystkie pliki tekstury ładować z zaznaczonym gamma automatic czy może override 1,0 lub 2,2?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Prawdopodobnie problem leży w tym, że pod tym kątem w złotym zamknięciu odbija się szara podłoga ( jednolita ), a górnych częściach zamka odbija się biały enviro. Dodatkowo - biały environment spłaszcza cały obraz.

Min. Shading rate ma dziwną wartość ( 26 ). Spokojnie 10 wystarczy jeśli chcesz zaoszczędzić na czasie renderingu. Min subdivs na 2 w antialiasingu możesz z powodzeniem zamienić na 1 a max subdivs dać na 24 lub 32. To Ci skróci czas renderowania .

Edytowane przez PixelDomain

Napisano
  • Autor

spróbuje wrzucić jakąś hdrke w enviro... czy che zaoszczędzić czas? jasne ze tak a kto by nie chciał ;)

Napisano
  • Autor

9d9kunw51ttv.jpg

zdecydowanie lepiej coś jeszcze kombinować czy raczej do postpro?

Jeszce ponawiam pytanie o gamme .. gdy gamme w Gamma and lut mam na 2,2 to wszystkie pliki tekstury w okienku wyboru pliku ładować z zaznaczonym gamma automatic czy może override 1,0 lub 2,2?