Napisano 31 Październik 200420 l Czesc, mam problem z maxem, a mianowicie mam pewna scenke (ok. 5100 poly) i gdy daje meshsmooth na powiedmy 2 inter. i rendruje to pojawia sie blad(printscreen w zalaczniku). to samo jest gdy dam inter. 1 w viewportach. Moj config to duron 1ghz 256mb sdr i geforce3@Quadro DCC win xp pro. Podejzewalem ze chodzi o pamiec to dalem swapa windowego na 1920 mb, ale to nic nie dalo. Slyszalem gdzies ze max 6 ma swojego wlasnego swapa - moze by to pomoglo? Nie chodzi mi juz o szybkosc tego wszystkiego, ale ze by po prostu dzialalo. I jeszcze drugi problem - przez przypadek wlanczyla mi sie opcja w vportach dzieki ktorej w nich podczas zmiena widoku(przesuwania obracania) nie widac obiektow. Gdzie to wylanczyc???
Napisano 31 Październik 200420 l Autor Zrobilem maly tescik: w nowej scenie stworzylem sfere z 200 stepow(39700 poly) - super, ekstra, plynnie, dodalem ms na 1 - troche przelicza i o dziwo dziala, troche scina ale dziala. Wychodzi na to ze sama scena chyba jest rabnieta, sprobuje wyeksportowac wszystkie obiekty, wstawic do nowej i zobaczymy co z tego bedzie
Napisano 31 Październik 200420 l Autor Wyeksportowalem - dziala wszystko bosko-beztrosko! I do tego jak plynnie!
Napisano 1 Listopad 200420 l Autor BTW: fajnie sie pracuje z maxem na 27 calowym starym tv Siemens w 800/600 i sprzetowym blure'ze ;)
Napisano 1 Listopad 200420 l Taki TV to ma może roździelczość max. 640x480. Jak ty możesz tak pracować?