Guest cwieq Posted November 2, 2004 Posted November 2, 2004 witam wszystkich siedziałem siedziałem i wymyśliłem ze jeśli skacze se na rowerku to może przydało by sie coś zrobić w maxie dotyczącego rowerków. jest to hamulec tarczowy z klamką wzorowaną delikatnie na klamkach firmy rb design z zaciskiem magury i tarczą tej samej firmy. -zastrzegam sobie prawo do klamki powielanie, kopio... oczywiście 3ds max 6, poly modeling, jakiś dzień czasu - chyba no i vray i tu mam pytanie do wszystkich czy wersja free vraya ściągnieta z oficjalnej stronki renderuje materiały połyskujące raytrace albo coś w tym stulu ??
pijak Posted November 2, 2004 Posted November 2, 2004 heh, przewod na plyn napewno tak by nie lezal, raczej jest twardy
Guest cwieq Posted November 2, 2004 Posted November 2, 2004 no właśnie się nad tym trochę zastanaiwałem chyba zwinę go w kółeczka i zepnę "zipem"
Piotr Dobosz Posted November 2, 2004 Posted November 2, 2004 ale ogolnie fajnie to wyglada:) tylko kiedy bedzie reszta roweru:)?
nielot007 Posted November 2, 2004 Posted November 2, 2004 racja Piotrze:) trzeba teraz reszte dorobic i bedzie wypas modelik bo taki sam hamulec smutno mu bedzie;);)
Guest cwieq Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 nie no kurcze narazie jest hamulec - jeszcze nie skończony a potem jak będzie czas to się pomyśli a ja już wykminiłem raytracing ;] zamieszczam renderek z materiałem raytracingowym
Moon73 Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 Witam, bardzo fajna pracka, nie wiem jak są robione takie osprzęty w rowerach, ale czy otwory w tarczy nie powinny mieć ostrych krawędzi ? i gdzie zbiornik na płyn hamulcowy ? nie widać by był przy rączce, cóż rower to nie motocykl :). Pozdrawiam
Wacman Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 uuu - bike :D bike ist gut :D ale zacisk tak teges... dziwny jakis, mocowanie do amora, lub adaptera za blisko zacisku, nei zamonotowalbys czegos takiego wyobraz to sobie w amorze :) Gdzie zbiorniczek wyrownawczy w klamce? no i obejma kierownicy za cienka za delikatna :) Ale dobrze ze ktos cos robi w bike-temacie :D Sorki ze tak skrytykowalem - ale jak widze cos z bike to juz takei swieto ze musze sie przypieprzyc ;)
slim_sandman Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 no a żeby się stało bardziej świątecznie to wrzuce hamulec z rowerka który ja zacząłem robić (ale narazie ma przerwe i czeka aż skończe audi TT). A co do twojego cwieq to czy wężyk nie jest aby za giętki?
Guest cwieq Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 w sumienei wiem jak to jest ze struktórą wężyka ale chyba powinna być trochę "twardsza" fachowo nazywa się to panceż więc raczej będzie mniej zawinięty a co do zbiorniczka to klamka rb na której jest wzorowana moja niema zbiorniczka wyrównawczego to co jest przy tłoczku jest zbiorniczkiem
Guest cwieq Posted November 14, 2004 Posted November 14, 2004 no naraszcie długo to trwało ale musiałem trochę porozkminiać tego vray'a i tak narazie prezentuje potexturowany zacisk hamulca, wtajemniczeni niech sie nie śmieją z loga kony bardzo mi tam pasowało.
Recommended Posts