Gość cwieq Napisano 2 Listopad 2004 Share Napisano 2 Listopad 2004 witam wszystkich siedziałem siedziałem i wymyśliłem ze jeśli skacze se na rowerku to może przydało by sie coś zrobić w maxie dotyczącego rowerków. jest to hamulec tarczowy z klamką wzorowaną delikatnie na klamkach firmy rb design z zaciskiem magury i tarczą tej samej firmy. -zastrzegam sobie prawo do klamki powielanie, kopio... oczywiście 3ds max 6, poly modeling, jakiś dzień czasu - chyba no i vray i tu mam pytanie do wszystkich czy wersja free vraya ściągnieta z oficjalnej stronki renderuje materiały połyskujące raytrace albo coś w tym stulu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pijak Napisano 2 Listopad 2004 Share Napisano 2 Listopad 2004 heh, przewod na plyn napewno tak by nie lezal, raczej jest twardy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 2 Listopad 2004 Share Napisano 2 Listopad 2004 no właśnie się nad tym trochę zastanaiwałem chyba zwinę go w kółeczka i zepnę "zipem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 2 Listopad 2004 Share Napisano 2 Listopad 2004 ale ogolnie fajnie to wyglada:) tylko kiedy bedzie reszta roweru:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Listopad 2004 Share Napisano 2 Listopad 2004 racja Piotrze:) trzeba teraz reszte dorobic i bedzie wypas modelik bo taki sam hamulec smutno mu bedzie;);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 nie no kurcze narazie jest hamulec - jeszcze nie skończony a potem jak będzie czas to się pomyśli a ja już wykminiłem raytracing ;] zamieszczam renderek z materiałem raytracingowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Witam, bardzo fajna pracka, nie wiem jak są robione takie osprzęty w rowerach, ale czy otwory w tarczy nie powinny mieć ostrych krawędzi ? i gdzie zbiornik na płyn hamulcowy ? nie widać by był przy rączce, cóż rower to nie motocykl :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 jeszcze hdri dodaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wacman Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 uuu - bike :D bike ist gut :D ale zacisk tak teges... dziwny jakis, mocowanie do amora, lub adaptera za blisko zacisku, nei zamonotowalbys czegos takiego wyobraz to sobie w amorze :) Gdzie zbiorniczek wyrownawczy w klamce? no i obejma kierownicy za cienka za delikatna :) Ale dobrze ze ktos cos robi w bike-temacie :D Sorki ze tak skrytykowalem - ale jak widze cos z bike to juz takei swieto ze musze sie przypieprzyc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 5 Listopad 2004 Share Napisano 5 Listopad 2004 no a żeby się stało bardziej świątecznie to wrzuce hamulec z rowerka który ja zacząłem robić (ale narazie ma przerwe i czeka aż skończe audi TT). A co do twojego cwieq to czy wężyk nie jest aby za giętki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 5 Listopad 2004 Share Napisano 5 Listopad 2004 w sumienei wiem jak to jest ze struktórą wężyka ale chyba powinna być trochę "twardsza" fachowo nazywa się to panceż więc raczej będzie mniej zawinięty a co do zbiorniczka to klamka rb na której jest wzorowana moja niema zbiorniczka wyrównawczego to co jest przy tłoczku jest zbiorniczkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cwieq Napisano 14 Listopad 2004 Share Napisano 14 Listopad 2004 no naraszcie długo to trwało ale musiałem trochę porozkminiać tego vray'a i tak narazie prezentuje potexturowany zacisk hamulca, wtajemniczeni niech sie nie śmieją z loga kony bardzo mi tam pasowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi