Napisano 2 Listopad 200420 l witam wszystkich siedziałem siedziałem i wymyśliłem ze jeśli skacze se na rowerku to może przydało by sie coś zrobić w maxie dotyczącego rowerków. jest to hamulec tarczowy z klamką wzorowaną delikatnie na klamkach firmy rb design z zaciskiem magury i tarczą tej samej firmy. -zastrzegam sobie prawo do klamki powielanie, kopio... oczywiście 3ds max 6, poly modeling, jakiś dzień czasu - chyba no i vray i tu mam pytanie do wszystkich czy wersja free vraya ściągnieta z oficjalnej stronki renderuje materiały połyskujące raytrace albo coś w tym stulu ??
Napisano 2 Listopad 200420 l no właśnie się nad tym trochę zastanaiwałem chyba zwinę go w kółeczka i zepnę "zipem"
Napisano 2 Listopad 200420 l racja Piotrze:) trzeba teraz reszte dorobic i bedzie wypas modelik bo taki sam hamulec smutno mu bedzie;);)
Napisano 3 Listopad 200420 l nie no kurcze narazie jest hamulec - jeszcze nie skończony a potem jak będzie czas to się pomyśli a ja już wykminiłem raytracing ;] zamieszczam renderek z materiałem raytracingowym
Napisano 3 Listopad 200420 l Witam, bardzo fajna pracka, nie wiem jak są robione takie osprzęty w rowerach, ale czy otwory w tarczy nie powinny mieć ostrych krawędzi ? i gdzie zbiornik na płyn hamulcowy ? nie widać by był przy rączce, cóż rower to nie motocykl :). Pozdrawiam
Napisano 4 Listopad 200420 l uuu - bike :D bike ist gut :D ale zacisk tak teges... dziwny jakis, mocowanie do amora, lub adaptera za blisko zacisku, nei zamonotowalbys czegos takiego wyobraz to sobie w amorze :) Gdzie zbiorniczek wyrownawczy w klamce? no i obejma kierownicy za cienka za delikatna :) Ale dobrze ze ktos cos robi w bike-temacie :D Sorki ze tak skrytykowalem - ale jak widze cos z bike to juz takei swieto ze musze sie przypieprzyc ;)
Napisano 5 Listopad 200420 l no a żeby się stało bardziej świątecznie to wrzuce hamulec z rowerka który ja zacząłem robić (ale narazie ma przerwe i czeka aż skończe audi TT). A co do twojego cwieq to czy wężyk nie jest aby za giętki?
Napisano 5 Listopad 200420 l w sumienei wiem jak to jest ze struktórą wężyka ale chyba powinna być trochę "twardsza" fachowo nazywa się to panceż więc raczej będzie mniej zawinięty a co do zbiorniczka to klamka rb na której jest wzorowana moja niema zbiorniczka wyrównawczego to co jest przy tłoczku jest zbiorniczkiem
Napisano 14 Listopad 200420 l no naraszcie długo to trwało ale musiałem trochę porozkminiać tego vray'a i tak narazie prezentuje potexturowany zacisk hamulca, wtajemniczeni niech sie nie śmieją z loga kony bardzo mi tam pasowało.