Napisano 26 Lipiec 20177 l Szykuje się coś nowego, wszelkie uwagi jak najbardziej wskazane. Na wstepie praca ma malo godzin, więc jest wiele rzeczy do zrobienia, planuje zrobić całe mieszkanko, włącznie z sypialnią, kuchnią, i łazienką. Chciałbym polepszyć umiejętności w renderingu oraz materiałach. Pierwsze co dla mnie rzuca się jeszcze w oczy, to kamień na ścianie ( póki co zwykła mapka z bumpem, myślę o displacement ew. wymodelowanie z 5/10 kwadracików ) Na panelach chyba jest jeszcze za duży bump ? ( linie ) Po renderze zauważyłem na ścianie noise źle się rozłożył, za mała skala i jakość. Render jest w niskiej rozdzielczości ( niskie ustawienia GI ) stąd szum. Jeżeli macie jakiś fajny patent na widok zaoknem również bym bardzo podziękował :) Pozdrawiam!
Napisano 27 Lipiec 20177 l projekt wlasny? swiatlo nijakie obniz kamere i wyprostuj piony, kadr tez bym znienil zmniejsz dirt/AO bo jest go za duzo
Napisano 27 Lipiec 20177 l Autor Cześć, projekt mieszkania w którym obecnie mieszkam ( ułożenie jest takie same jak w domu ) Chata ma 42m2 więc nie jest spora. Zwiększyć eskopzycję światła ? AO już pomniejszyłem. Kadr już też poprawiłem, aktualnie modeluje rzeczy do scenki.
Napisano 27 Lipiec 20177 l jak chcesz zrobic fajne wizki do portfolio to odwzoroj jakis fajny istniejacy projekt. http://www.homedsgn.com/category/apartments/ (sa tam tez lepsze i gorsze wizki ktore radze zignorowac) dzieki temu bedziesz mial dobre zdjecia jako referencje
Napisano 27 Lipiec 20177 l Autor Raczej o portfolio zapomne w tym wypadku, myslalem nad tym rozwiązaniem co podesłałeś wcześniej, aczkolwiek wolę sobie utrudnić i przyokazji nauczyć się lepiej obsługiwać światło, tekstury/shadery w Vray'u itp. poszerzyć wyobraźnie, zmysł przestrzenny itp. Zbyt proste by to było, bo jestem wstanie odwzorować większość referencji stamtąd, a projekt który robię obecnie przysłuży mi do domowych potrzeb :) Ale dziękuję! Pozdrawiam