Skocz do zawartości

Mieszkanko 3D ( Skillujemy )

Featured Replies

Napisano

Szykuje się coś nowego, wszelkie uwagi jak najbardziej wskazane. Na wstepie praca ma malo godzin, więc jest wiele rzeczy do zrobienia, planuje zrobić całe mieszkanko, włącznie z sypialnią, kuchnią, i łazienką. Chciałbym polepszyć umiejętności w renderingu oraz materiałach.

Pierwsze co dla mnie rzuca się jeszcze w oczy, to kamień na ścianie ( póki co zwykła mapka z bumpem, myślę o displacement ew. wymodelowanie z 5/10 kwadracików ) Na panelach chyba jest jeszcze za duży bump ? ( linie ) Po renderze zauważyłem na ścianie noise źle się rozłożył, za mała skala i jakość. Render jest w niskiej rozdzielczości ( niskie ustawienia GI ) stąd szum. Jeżeli macie jakiś fajny patent na widok zaoknem również bym bardzo podziękował :) Pozdrawiam!

908a3aceb1d87.png

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

projekt wlasny?

swiatlo nijakie

obniz kamere i wyprostuj piony, kadr tez bym znienil

zmniejsz dirt/AO bo jest go za duzo

Napisano
  • Autor

Cześć, projekt mieszkania w którym obecnie mieszkam ( ułożenie jest takie same jak w domu ) Chata ma 42m2 więc nie jest spora.

Zwiększyć eskopzycję światła ? AO już pomniejszyłem. Kadr już też poprawiłem, aktualnie modeluje rzeczy do scenki.

Napisano
  • Autor

Raczej o portfolio zapomne w tym wypadku, myslalem nad tym rozwiązaniem co podesłałeś wcześniej, aczkolwiek wolę sobie utrudnić i przyokazji nauczyć się lepiej obsługiwać światło, tekstury/shadery w Vray'u itp. poszerzyć wyobraźnie, zmysł przestrzenny itp. Zbyt proste by to było, bo jestem wstanie odwzorować większość referencji stamtąd, a projekt który robię obecnie przysłuży mi do domowych potrzeb :) Ale dziękuję! Pozdrawiam