Napisano 3 Listopad 200420 l max7 sypie mi się (wypada do windy) podczas zagęszczania siatki, np. mesh smooth. tylko mi czy to jakies pospolite? jest jakis patent na ten problem?
Napisano 3 Listopad 200420 l Damian - Daj scene lub jakis proporzec gdzie ci sie wysypuje ... opisz co robisz i sie zobaczy ...
Napisano 3 Listopad 200420 l Autor no napisałem co i jak, nie wazne jaka scena jaki model, jak zlozony i jakiego typu, mesh czy poly, jak uzywam np. meshsmooth albo turbosmooth z jakimi kolwiek ustawieniami, po wybraniu liczby podziałów wiekszej niz 1, i zupdatowaniu podglądu (w trybie auto czy tez manual) wysypuje sie bez słowa do windy. i tyle. ale o ile wam działa to znaczy ze to tylko u mnie sie sypie.. ciekawe dla czego... :/ mam 1gb ramu dual athlon 1900+ i radka 9700pro, moze to nienajnowszys przęt ale problemow nie powinien robić.. cour the balance nie mam pojęcia co z tym robić.. naszczęscie mam jeszcze maxa 6 i 5 tyle ze latanie do maxa6 kiedy tylko trzeba zagęścić siatkę to trochę wqrw... :(
Napisano 4 Listopad 200420 l Autor mozliwe, ale rozgryzłem juz problem, tzn, nie usunelem go ale ograniczylem okolicznosci w ktorych powstaje, sami poprobojcie, moze to wszedzie jest, nie chodzi o sprzęt, w maxie 6 zageszczam siatke ile chce i conajwyzej poczekam sobie na update. problem niew ystepuje kiedy sobie zagęszczam np. czajnik, ale kiedy zagęszczałem model (low poly) (ok, 800 triangles) ale z uvw i unvrapem, ale zcolapsowanymi, tak ze w somie jest to czyste poly, bez modyfikatorow. w tedy jak dodam mesh smootha to sie sypie, ale jak dodam jeszcze raz unvrapa i pod nim wepchne meshsmootha to działa, pozniej kolapsuje unvrapa i jest ok. dziwne ale tak wlasnie sie dzieje.. ciekawe dla czego.... a i jeszcze jedno, on sie czasami nei sypał z powodu podniesienia liczby podziałow, dopiero kiedy przełaczam tryby z nurbs na quad output... tyz dziwne... generalnie to jest ręcznie robiony unvrap, moze dla tego... :/
Napisano 4 Listopad 200420 l max jest jak kobieta ;) nigdy nie wiesz o co jej chodzi , niewazne jak jest to dziwne ona i tak zrobi swoje ;) ale zyc bez niej sie nie da ;)