Napisano 26 Sierpień 20177 l Witam, oto mój ostatni projekcik komercyjny. Projekt przedstawia budynek mieszkaniowy w UK, Prime House. Całość robiona w 2 dni robocze ( począwszy od modelingu, a na postpro skończywszy ) Robione w max 2014 i Vray 3,6 Render 4,5 K to jakieś 1,5 h renderowania. Duże rozzielczości tutaj - https://www.behance.net/gallery/56125959/Prime-House-ST2 Pozdr
Napisano 15 Listopad 20177 l nie jestem pewien czy w pierwszym widoku nie przycial bym ujecia- strasznie dużo nieba.. uciął bym nad tymi niższymi ptakami jak na taki czas jest ok, żeby coś konstruktywnego napisać- co pewnie widzisz sam- -ci ludzie 3d troche dziwnie wygladaja, odrobine cartoonowo, jak z simsów, -coś z oknami nie gra- dziwne ukośnie obcięte odbicia -mam wrażenie że auta duże są
Napisano 20 Listopad 20177 l Autor Dzięki za feedback. Ludzi niestety musiałem wrzucić w 3d, bo było baaaardzo wąsko z czasem, bo oprócz wstawionego tu kadru i cropów było jeszcze jedno ujęcie pokazujące ten i kolejne budynki ) Ale nie wrzuciłem tutaj, bo nie jestem do końca zadowolony z efektu :) ) więc robienie cutoutów w postprodukcji nie wchodziło w ogóle w grę. Czy pisząc o skośnych odbiciach masz na myśli te schody w klatce schodowej po lewej stronie budynku? Na pierwszym piętrze jest na szybie skośny obiekt. To budynek znajdujący się za plecami kamery i to on się odbija. Fakt, trochę psuje efekt jak się nad tym zastanowić. Ale na szczęście klient był bardzo zadowolony więc kamień z serca :) Ogólnie bardzo miło wspominam pracę nad tym projektem, bo jedyne co miałem z dokumentacji, to w pdfie elewacje budynku a cała reszta to była totalna bonanza :) Tak na marginesie dodam ( lekko się pochwalę ) że na stronie Chaosgroup Vlado skomentował pochwalił ten set :))) pozdr
Napisano 22 Listopad 20177 l Gratulacje, to musiały być intensywne 2 dni. Bardzo przyjemny klimat, kojarzy się trochę późne lato, jakby po lekkim deszczu. Jak dla mnie ludzie wyglądają w porządku, dopiero na dużym zbliżeniu parę facjat jest rzeczywiście trochę mało twarzowych. Zastanawiam się nad tym, że (ale to spostrzeżenie z ciekawości, nie tyle krytyka) w cieniu asfalt i cegła wyglądają jakby miały mocne odbicie, w słońcu tego nie widać. Świetna robota. I lubię kadr, horyzont jest w 1/3, a pokazujesz dużo drogi, więc to niebo nie przeszkadza w odbiorze, a zostawia dużo oddechu i przestrzeni, równoważąc ten dół.
Napisano 22 Listopad 20177 l Autor Dzięki za feedback. To były naprawdę szalone 2 dni, biorąc pod uwagę fakt, że musiałem zlecenie pogodzić z pracą etatową :) Co do asfaltu - specjalnie podbiłem refglossy aby w cieniu coś grało na asfalcie, by uniknąć jednej wielkiej szarej plamy na pierwszym planie. Cieszę się z tak pozytywnego odzewu, zwłaszcza, że praca na forum wisi już długo :) Pozdro600