Napisano 4 Listopad 200420 l Wnętrze-wzorowałem się na pewnym tutorialu ale nie do końca.Vray,max 6. i 6 godzin renderingu ( rodz.1200/900) .Proszę o opinie.Pozdrawiam
Napisano 4 Listopad 200420 l Autor adres tutka o który prosiłeś. http://www.evermotion.org/tutorials/mich/
Napisano 4 Listopad 200420 l strop o jakies 30 cm za nisko ;) okna za male (to przez ten strop) ;) stół za maly w stosunku do krzeseł ... a w ten lampion to mozna na siedzaco pierdo***ć ;) drzwi na balkon za waskie ;) i za niskie oczywiscie ;) noi na koniec ten okropny Bug pod krzeslem ;) to chyba wszystko ... (chyba)
Napisano 4 Listopad 200420 l Moim bardzo skromnym zdaniem... swietnie poprawione w stosunku do tutoriala. Naprawde dobra robota.
Napisano 4 Listopad 200420 l Marcin bug pod krzeslem to jest chyba dirt , wiesz jak masz buciki w blocie to zostawiaja takie slady ;)
Napisano 4 Listopad 200420 l qrde a ja nadal mysle ze to ugy-bugy ;)wszystko takie wysterylizowane a tu taki plebs na podlodze
Napisano 4 Listopad 200420 l fajna interpretacja tego tutka :D ale zwaliles proporcje jak to bylo powtarzane no ale tak to spoko zrob cos teraz sam. zeby render trwal krucej bez pogorszenia jakosci, to tam gdzie w adv. irradiance map masz "HSph:70" i "Interp:50" to daj w obu 40 pozdro
Napisano 5 Listopad 200420 l Autor Jak najbardziej sie zgadzam że, skopałem proporcje przede wszystkim krzeseł i stołu. A propos buga pod krzesłem -to kawa się wysypała :).A tak naprawdę to nie wiem dlaczego cos takiego powstało .Więc proszę o odpowiedz. I pytanie 2-czy można wstawiać poprawioną wersję ? Czy to już definitywny the end. W regulaminie tego nie znalazłem .
Napisano 15 Listopad 200420 l Bardzo mi się podoba. Jedyne zastrzeżenie - kamera. W pracach ukazujących wnętrze niekomercyjne (nie pod inwestora) można wjęcej wycisnąć z kamerki:-)
Napisano 16 Listopad 200420 l Autor poprawiłem proporcje stołu krzeseł i okien wyeliminowałem rozsypaną kawę(ps) i dodałem ksiażki .ale jakos bardziej podobała mi się pusta szafa
Napisano 18 Listopad 200420 l Ujecie powinno chyba byc na mniejsze wysokosci (z ludzkich oczu) bo teraz wyglada jak krzeselka dla lalek :) I chyba slonce powinno byc wyzej ? :)
Napisano 22 Listopad 200420 l zgadzam się, wysokość trochę niepokoi tak z ciekawości: mogę wiedzieć na jakim sprzęcie renderujesz? mam właśnie coś podobnego do zrobienia i zaintrygowało mnie to 6 godzin
Napisano 22 Listopad 200420 l Autor drobne sprostowanie ok.16 godzin :900/1200 ( zjadłem 1 :) sprzet: 2200 atlon 512 ram,grafika-elsa ag synergy II. ps.pokaż swoje pomieszczenie ,jestem b.ciekawy
Napisano 22 Listopad 200420 l zmieniłym te krzesła - no cośw nich jest takiego... nawet nie tyle proporce ale wzornictwo
Napisano 22 Listopad 200420 l noo, po updejcie dużo lepiej, chociaż rzeczywiście jeszcze ta wysokość to nie bardzo wysokość wzroku. pozdro
Napisano 22 Listopad 200420 l ok, dzięki jak skończę to dam ci znać. dopiero zacząłem to modelować i spodobało mi się "twoje" światełko w pokoju. ehh 16 godzin.... ja mam 2500 XP i radeona 9600, to sobie poczekam :)
Napisano 24 Listopad 200420 l Grafika nie ma nic do rzeczy przy renderingu, to po co wy ja wymieniacie ? Hm... co to jest 16 godzin, zapuszczasz na noc , idziesz rano do szkoly, wracasz i juz masz ;) Edit: Ja bym jeszcze dal wieksze natezenie swiatla slonecznego.
Napisano 25 Listopad 200420 l Druga wersja znacznie lepsza. Ogolnie bardzo fajne, ja tam lubie takie mile wnetrza, az sie chce myslec o przyszlosci i malym "cieplym" domku na wsi :)
Napisano 3 Grudzień 200420 l Przyjemne bibeloty, takie... dość oryginalne jak na 3d :) a brud mi się podobał - ot takie odejście od normy.
Napisano 3 Grudzień 200420 l nie zagladalem tu od poczatku i widze ze sie troche zmienilo kadr jest skopany ... daj kamere na wysokosci oczu czlowieka .. nikn nie stoi na stolku zeby zrobic fote ... tak samo wizka ... 16 h ? lol ... nie wiecej niz 3h powinno ... co by bylo jak by chcieli kilka ujęc gdy by to byla komercyjna wizka ? ;)
Napisano 10 Grudzień 200420 l Ja na tym samym tutorialu robiłem scenkę i rendering przy podobnej rozdzielczości zajął mi 1 h 45 min... a kompa mam Athlon Xp 1800 i 394 DDR więc nie wiem co Ty tam ustawiłeś... może ze względu na to ze moja pracka miała mniej elementów....
Napisano 12 Grudzień 200420 l Bardzo fajny ustroj tylko te krzesla proporcjonalnie do wysokosci stolu, to bys sie garba dorobil jak bys tak zawsze siedzial i sie schylal do stolu. Zrob te krzesla nizsze.
Napisano 1 Styczeń 200520 l Naprawde fachowo, sam teraz prubuje stworzyc swoj pokoik. Mam tylko jedno pytanie. Renderowales v-ray free czy pelnym ??