Napisano 11 Październik 20177 l Chciałbym spróbować wymodelować taki tor jak poniżej na zdjęciu ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Do tej pory modelowałem tory wyścigowe ale zazwyczaj były to proste tory z jedną trasą przejazdu np. jeździło się w kółko. Tutaj z tego co widzę jest to bardziej skomplikowane. Zakrętów, dróg jest znacznie więcej. Ktoś może ma pomysł jakby się za to zabrać?
Napisano 11 Październik 20177 l normalnie, UV mapa będzie jednak wiele bardziej skomplikowana i wieksza. Taki tor to raczej zadanie dla zaawansowanych więc radziłbym przerzucić sporo tutków z UV mapingu przed zabranie się. Moze nawet spróbować z fragmentem. Złotym środkiem przed takim zadaniem byłoby takze wykonanie modułowe nieco prostszej trasy.
Napisano 11 Październik 20177 l Autor Tyle że ja już właśnie zrobiłem dwa takie tory, jeden dla gokartów, a drugi dla driftu samochodami. Przykład: Potem taki tor wrzucam do GTA SA (MTA) na pewien serwer. Przykład jak to w grze wygląda Mam jeden pomysł jak to zrobić. Po protu wymodelować poszczególne kawałki dróg i je połączyć na wzór tego właśnie toru. Tylko że z tymi łączeniami jest dość dużo robty i się zastanawiam czy by nie było jakiego szybszego sposobu.
Napisano 11 Październik 20177 l miałem na mysli probny prosty tor, gdzie trasy sie przecinają. Najlepiej pod roznym kątem. Da to Tobie wprawe w rozkładanu map UV. TO nie jest super skomplikowane. Po prostu zaawansowane w porównaniu do prostej uv'ki ciągłej trasy.