pepepandziobak Napisano 24 Listopad 2017 Share Napisano 24 Listopad 2017 (edytowane) Cześć, Chcę podzielić się moimi ostatnimi wizualizacjami i prosić o Wasz feedback. Autorem projektu jest Marquard Design. Wizualizacje powstawały dość długo, z małymi przerwami. Programy to 3ds Max, V-ray i Photoshop. Edytowane 24 Listopad 2017 przez pepepandziobak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 24 Listopad 2017 Share Napisano 24 Listopad 2017 Kier#$. Wpasowanie architektoniczne na poziomie największych Januszów architektury. Kompozycja nocna super, dzienna troche ma się wrażenie że wisi. Chyba światła z wnętrza na chodniku brakuje. Wiem, że to dzień ale przy takich oknach na pewno byłaby jakaś interakcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RGB0x128x0 Napisano 24 Listopad 2017 Share Napisano 24 Listopad 2017 Przy takim sąsiedzie jak ten z prawej, to ciężko mówić o wpasowaniu. Jednak jakby budynek linie zabudowy trzymał, dużo lepiej by to wyglądało. Na nocnych bardzo fajnie wygląda ten podświetlony bluszcz. Na nocnym ujęciu od ulicy brakuje mi na piętrze zapalonych lamp. Jasno jest, a nic nie świeci, pod tym kątem już powinno być widać lampy. Na drugim ujęciu, pani z tyłu chyba za duża jest, przy 3m kondygnacji parteru. Obniżenie chodnika faktycznie wypada w połowie furtki sąsiada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 24 Listopad 2017 Share Napisano 24 Listopad 2017 RGB masz racje, ale waruni zabudowy dostanie takie, ze wysokość, skos itp. musi być konsekwentna. Najważniejsze jednak będzie ustalenie odległości od granicy działki. To jest coś co narusza tam bardzo zasady zabudowy przestrzenej. Ale to sprawy dla urzędników ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepepandziobak Napisano 25 Listopad 2017 Autor Share Napisano 25 Listopad 2017 Dzięki za odpowiedzi. Nie miałem udziału w projektowaniu, ale w miejscu tej drewnianej części stoi jeszcze stara chatka o podobnych wymiarach i orientacji. Została tylko podniesiona o jedną kondygnację, więc historycznie jest to uzasadnione. A czy powinno się zachować ten układ, to inne pytanie. RGB, racja we wszystkich uwagach, dzięki. Powinno być widać lampę, obniżenie chodnika powinno wypaść przed furtką i pani rzeczywiście jest za duża. Aż dziwię się trochę, że do tej pory tego nie zauważyłem. Olaf, mówiąc, że dzienna wisi, masz na myśli to, że za mało się dzieje? Że jest zbyt monotonnie, stąd przydałoby się gdzieś trochę światła żeby dodać trochę dynamiki? Może rzeczywiście tam przy oknach na chodniku mogłoby być ciut jaśniej. jeśli ktoś jest ciekawy, wygląda to tak: https://www.google.se/maps/@52.9169456,22.5156244,3a,75y,44.18h,93.52t/data=!3m7!1e1!3m5!1sc52N0D9gkMWGeh5J9xWrNw!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3Dc52N0D9gkMWGeh5J9xWrNw%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D42.743076%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Listopad 2017 Share Napisano 25 Listopad 2017 Miałem na myśli, ze nie widać po cieniach i swiadłach, ze jest osadzona w tym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RGB0x128x0 Napisano 27 Listopad 2017 Share Napisano 27 Listopad 2017 Cała ta ulica jest "ciekawa". Urzekła mnie ta połowa domu pod nr 27. Na lewo od pokazanego przez Ciebie miejsca. pepepandziobak, a gdzie się podziały skrzynki elektryczne i czerwone podjazdy :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepepandziobak Napisano 30 Listopad 2017 Autor Share Napisano 30 Listopad 2017 Tak z ciekawości - na ile wiernie modelowalibyście otoczenie na takiej ulicy? Bo z czerwonych podjazdów zrezygnowałem, ale starałem się trzymać rzeczywistości dość dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 30 Listopad 2017 Share Napisano 30 Listopad 2017 co kraj to przepisy więc ja bym taki detal olał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaM Napisano 3 Styczeń 2018 Share Napisano 3 Styczeń 2018 bardzo nietypowy projekt. Wygląda jak skandynawski styl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziggie Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Fajne, ale w dziennych bym leciutko kontrast podciagnął. Nie wiem jaki to dokładnie ciemny materiał na elewacji nocnej ostatniego obrazka, ale skoro stanowi tak dużą część kompozycji to możnaby ją nieco rozjaśnić albo nawet sztucznie dodać więcej refleksu dla tego nocnego nieba, teraz wszystko ginie w cieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi