Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jakiś czas temu podjąłem próbę zrenderowania kompleksowej sceny Loftowego Interiora, cała scena miała ponad 15 milionów poly i zajmowała ponad 45 GB RAM. Część modeli jest z paczek głównie "drobnica kuchenna"

Całość prac zajęła mi około tygodnia łącznie z renderami.

Ciesze się, że udało mi się w ogóle ruszyć z tą sceną z efektów też jestem dość zadowolono, no ale wiadomo poprawiać można w nieskończoność.

Praca zrobiona w LightWave + PS

więcej ujęć w HiRes w moim foli: http://www.render-up.com/portfolio-archive/wizualizacja-architektoniczna-rendery-wnetrz/

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Praca fajna. Światło też plastyczne, przyjemne, choć całość nie wygląda na 100% fotorealistycznie. Niemniej mnie bardzo ciekawi co spowodowało że ta scena zajęła 45 GB Ram. Naprawdę sporo - u mnie exteriory z parkiem z drzew 3D, z trawami w detalu, zróżnicowaną drobną roślinnościa przed budynkami, z samochodami, z ludźmi 3D, większość tekstur 4K (diffuse, specular, reflection, normal mapy) rzadko lecą na więcej niż 36-40 GB Ram.

Napisano
  • Autor
Praca fajna. Światło też plastyczne, przyjemne, choć całość nie wygląda na 100% fotorealistycznie. Niemniej mnie bardzo ciekawi co spowodowało że ta scena zajęła 45 GB Ram. Naprawdę sporo - u mnie exteriory z parkiem z drzew 3D, z trawami w detalu, zróżnicowaną drobną roślinnościa przed budynkami, z samochodami, z ludźmi 3D, większość tekstur 4K (diffuse, specular, reflection, normal mapy) rzadko lecą na więcej niż 36-40 GB Ram.

Hej, dzięki z info, tak taki super real to nie wyszło. Ogólnie cała scena tyle zajmowała, nazbierało się tego, np. łóżko z pościelą które jest na górze (po drabince) waży swoje i tak element po elemencie jak dodawałem do sceny to około tyle wyszło

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.