sabaru Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Witam. W 3ds max 9 mam w różnych miejscach poustawiane różne obiekty: domy, drogi, drzewa itd. lecz te obiekty są obrócone o różny kąt (np. dom jest obrócony do góry nogami). Czy w 3ds max jest jakaś funkcja, która odwrócił by mi te obiekty za jednym zamachem jak trzeba. Mógłbym ręczenie poustawiać te obiekty ale jest ich bardzo dużo i zajęło by to mnóstwo czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sabaru Posted August 5, 2018 Author Share Posted August 5, 2018 Może jednak jest jakiś szybki sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hepawel Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 Korzystam bardziej z Blendera, ale jeśli chodzi o obracanie w stylu auto, to spróbuj ustawić 1 obiekt, tak jak potrzebujesz, a później kopiuj z niego np rotacje do innych elementów. Innych pomysłów nie mam. Ale może ktoś jeszcze ci dopowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts