p33t-r Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Po wielu (naprawdę wielu) godzinach męczenia się z Vrayem i przy okazji problemami z komputerem ukończyłem swój pierwszy projekt (którego WIP opisałem krótko tutaj: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=78241) - mianowicie zegarek Casio Edifice. Wiem, że różni się nieco od oryginału, ale nie w tym rzecz. Rendery trwały niebotycznie długo (od 2 do 7,5 (sic!) godziny), więc raczej nie mam ochoty męczyć się z tym jeszcze dłużej. Projekt uznaję za zakończony i jestem stosunkowo zadowolony z efektów. Jedyne co bym poprawił to materiał metaliczny (mat), ale raczej pozostawię to w takim stanie jak jest. Liczę na konstruktywną krytykę i Wasze opinie - jest to mój pierwszy ukończony projekt, po kilkunastu tygodniach zabawy z 3ds maxem i Vrayem, więc poprawa nadejdzie zapewne przy kolejnych modelach (może jakieś autko? :) ) Finałowe renderki: I z mapką HDRI: Pozdrawiam, Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 wywaliłbym wszystkie ujęcia poza ostatnim, które jest naprawdę świetne, podoba mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p33t-r Napisano 19 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2011 Zmusiłem się jeszcze z ostatnimi poprawkami - matowy metal zmieniony i dodane małe obwódki chromowe wokół tarcz datownika i doby. I można powiedzieć - to już jest koniec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thegame Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Po poprawce minimalnie lepszy, choć przyznam że bardzo mi się podoba. Powiem szczerze, że jakbyś mi pokazał zdjęcie na gg czy coś to uwierzyłbym że jest prawdziwy. Gratuluję ukończenia naprawdę ciekawej pracy i czekam na autko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi