smart Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 Zamieszczam na razie skany słabej jakości.Zdjęcia będą wkrótce(jak dorwę kogoś z aparatem:). Robiąc tę prace inspirowałem się: -twarzą freddiego krugera,cezara i aktorem grającym rolę tytułową w ekranizacji Faraona B.Prusa. -referencje to profil,front oraz rysunki w kilku rzutach H.Loomisa. Proszę o wskazówki bądź linki do stron o tematyce rzeźbiarskiej. Jak długo powinno się wypalać glinę? W jakiej temperaturze? Jeśli chcę pomalować wypaloną już glinę,to jakimi farbami? P.S.:Z góry dziękuje za porady:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 Te skany wyszły super ! ja bym coś z nimio zrobił w ps i mogła by być super klimatyczna pracka, naprawdę mają klimat ! Sama główka prezentuje się fajnie chociaż trudno teraz cokolwiek powiedzieć. Co do gliny to CI nie powiem bo jeszcze się nie bawiłem tą techniką, coś czytałem kiedyś w sklepie plastycznym ale nie pamiętam :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2004 tak właśnie planuje Vorek ,dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cug Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 dobre, dobre...... szczegulnie podoba mi sie ten w prawym gurnym rogu widze ze w glinie idzie ci o wiele lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 bardzo mi sie podobaja te twarze, fajny pomysl z zestawieniem ich ,glina jest swietnym materialem + to oswietlenie ,pozytywna materia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 No ladnie :) Dobrze ze ktos jeszcze modeluje w tradycyjny sposob :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 łysy w końcu sfotografowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 trochę z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 frony łysego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 kolejny rzucik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Główka naprawdę fajna, podoba mi się "faktura" tej gliny :) dobra robota. Fotki mogły by być ciekawsze, jakieś jednolite tło z takniany albo coś w tym stylu i bardziej miękkie cienie ale to już inna sprawa. gratuluje i pozdrawiam edit: heh dodałeś 2 ujęcia których jeszcze nie widziałem :) to ujęcie z przodu ujawnia kilka błędów ale myśle że nie ma co na to zwracać uwagi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 i tak zwane detale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 Tu główka autorstwa mojego ojca,proszę o opinię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 ładne te zmarszczki dookoła oka, szkoda że fotka nieostra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 i detale główki "ostatniego buszmena";) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Profil wyszedł fajnie... jednak widok z przodu ujawnia kilka problemów z proporcjami i anatomią... jednak wiadomo. Każdy uczy się na będach. na pewno sam widzisz że ma płaską głowę, strasznie ostre łuki brwiowe, itp. Jednak wrażenie dość pozytywne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 dzięki vorek!ale jeśli masz jakieś uwagi co do błędów to z miłą chęcią usłysze twoje zdanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 i kolejna rzeźba .to dopiero początek i korzystając z tego że przez chwile mam aparat do dyspozycji wrzucam do oceny i uwag:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 i jeszcze ten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 łysy ma głowę wielkości no mnij więcej pęści ,natomiast buszmen i goblin są dwa razy więksi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 proszę o opinie:)to moje pierwsze próby rzeźby w glinie więc bądźcie wyrozumiali:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 No goblin fajniutki, z klimatem można powiedzieć, taki typowy obleśny goblin któremu tylko strzałę w plecy wpakować (to był oczywiscie komplement co do rzeźby :) Można by posiedzieć jeszcze nad detalami, zmarszczkami itp. ale bardzo pozytywne wrażenie robi. Co do błędów w poprzedniej pracy to już się wypowiedział Kris_R, ogólnie trochę siada w niektórych miejscach anatomia. No i jak będziesz robił fotki następnym rzeźbom to skonstruuj sobie proste tło z jakiejś dużej tkaniny, będzie lepiej się ogłądało. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 a pokaz siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 31 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2004 a pokaz siatke he he ,dobre;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi