Napisano 20 Styczeń 201411 l Witam. Chciałbym prosić was o pomoc. Gdyż nie wiem jak wygładzić ten obiekt żeby miał ostre krawędzie. Próbowałem już kilka razy tak ułożyć siatkę, ale zawsze wychodziły z tego jakieś babole i nie mam już pomysłu jak to zrobić. Kilka zdjęć prezentujące ten obiekt.
Napisano 20 Styczeń 201411 l Musisz dodać nowe edge biegnące wzdłuż krawędzi, które chcesz wyostrzyć. Im bliżej krawędzi, tym "ostrzej" po wygładzeniu.
Napisano 20 Styczeń 201411 l Autor Tak, to akurat wiem. Problem mam jak w tym obiekcie rozmieścić edge żeby nie było baboli. Kilka zdjęć. W dwóch pierwszych wygładzenie krawędzi mi odpowiada, lecz obiekt nie jest już okrągły w zaznaczonym miejscu, tylko jakby zaostrzony. Natomiast w drugim, na końcach jest już okrągłe, lecz przy wybrzuszeniu robi się babol. I nie wiem jak poprowadzić żeby to ładnie wyglądało i nie było żadnych błędów.
Napisano 20 Styczeń 201411 l Musisz nauczyc sie ucinac loopy, bo inaczej siatka będzie się napinac w takich miejscach. Albo tak Edytowane 20 Styczeń 201411 l przez 2013