Sensej Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 Witam. Chciałbym prosić was o pomoc. Gdyż nie wiem jak wygładzić ten obiekt żeby miał ostre krawędzie. Próbowałem już kilka razy tak ułożyć siatkę, ale zawsze wychodziły z tego jakieś babole i nie mam już pomysłu jak to zrobić. Kilka zdjęć prezentujące ten obiekt.
Dynamico Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 Musisz dodać nowe edge biegnące wzdłuż krawędzi, które chcesz wyostrzyć. Im bliżej krawędzi, tym "ostrzej" po wygładzeniu.
Sensej Napisano 20 Styczeń 2014 Autor Napisano 20 Styczeń 2014 Tak, to akurat wiem. Problem mam jak w tym obiekcie rozmieścić edge żeby nie było baboli. Kilka zdjęć. W dwóch pierwszych wygładzenie krawędzi mi odpowiada, lecz obiekt nie jest już okrągły w zaznaczonym miejscu, tylko jakby zaostrzony. Natomiast w drugim, na końcach jest już okrągłe, lecz przy wybrzuszeniu robi się babol. I nie wiem jak poprowadzić żeby to ładnie wyglądało i nie było żadnych błędów.
2013 Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 (edytowane) Musisz nauczyc sie ucinac loopy, bo inaczej siatka będzie się napinac w takich miejscach. Albo tak Edytowane 20 Styczeń 2014 przez 2013
Sensej Napisano 20 Styczeń 2014 Autor Napisano 20 Styczeń 2014 Dzięki wielkie za pomoc. Można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi