ozogonkiem Napisano 19 Marzec 2018 Share Napisano 19 Marzec 2018 (edytowane) Cześć, podjąłem się niedawno stworzenia kilku wizualizacji budynków. Uznałem że to świetna okazja żeby nauczyć się robić exteriory! Niestety idzie mi to dość marnie, nie spodziewałem się że kwestia skomponowania sceny może mnie tak pogrążyć. Chodzi o to, żeby sceny były "idylliczne" i przyciągały oko. Tak jak wspominałem to moje pierwsze podejście do tematu więc wszelkie rady i źródła do poczytania będę wchłaniał jak gąbka.Przesyłam pierwszą scenę pod krytykę: Edytowane 19 Marzec 2018 przez ozogonkiem dodanie miniaturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RGB0x128x0 Napisano 20 Marzec 2018 Share Napisano 20 Marzec 2018 Popracuj nad proporcjami elementów i materiałów. Krawężnik i cegła na elewacji za duża. Zobacz w jakim miejscu montuje się rynnę na desce czołowej okapu, itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitic Napisano 20 Marzec 2018 Share Napisano 20 Marzec 2018 na początek może znajdź sobie jakiś bazowy domek- wizke albo zdjęcie i spróbuj samemu jak najbardziej to odtworzyć z dbałością o szczegóły. łatwiej będzie porównać co jest nie tak i jak powinno wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozogonkiem Napisano 20 Marzec 2018 Autor Share Napisano 20 Marzec 2018 Dzięki za rady, zacznę od ogarnięcia proporcji- rzeczywiście za dużo tutaj "na oko". Na pewno przysiądę jeszcze do tematu próbując taki jak podpowiada Mitic, ale doprowadzę najpierw do końca ten projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi