sabaru Napisano 4 Lipiec 2018 Napisano 4 Lipiec 2018 Zaimportowałem sobie pewien model do 3ds max ale bez tekstur. Co ciekawe na renderze widać tekstury ale na modelu nie. Czy ktoś może wie ja kie aktywować na normalnym widoku?
mitic Napisano 7 Lipiec 2018 Napisano 7 Lipiec 2018 w materiale masz opcje 'show texture in viewport' możesz też mieć w zakladce display wylaczone wyswietlanie textur
svizze Napisano 9 Lipiec 2018 Napisano 9 Lipiec 2018 Tym przyciskiem z pierwszego screena możesz też wyświetlić podgląd na obiekcie konkretnej mapy, np. diffuse, bump czy reflect.
sabaru Napisano 23 Wrzesień 2018 Autor Napisano 23 Wrzesień 2018 (edytowane) Tym pierwszym sposobem działa ale dla każdego modelu musiałbym każdą osobno nakładać teksturę i to długo by zajęło. Czy jest może jakiś szybszy sposób żeby aktywować za jednym zamachem tekstury? Mam skrypt, który potrafi to robić ale w 3ds max 2009 nie działa. Działa tylko w starszych wersjach. Edytowane 23 Wrzesień 2018 przez sabaru
rly Napisano 23 Wrzesień 2018 Napisano 23 Wrzesień 2018 Tutaj masz skrypt , który działa w maxie 2019 http://www.daveandgoliath.com/blog/2010/07/07/turn-view-port-maps-onoff
sabaru Napisano 7 Październik 2018 Autor Napisano 7 Październik 2018 @rly Ten skrypt nie działa. Ja mam wersje 3ds max 2009.
Rekomendowane odpowiedzi