Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Szukam uradzenia do sculpingu i digital paintingu z rysikiem do 3-4tys, biorę pod uwagę sprzed używany.

Głownie zbrush i photoshop, ale również blender, cinema, marvelus. potrzebna m.in. mobilność, do użytku w autobusie, pociągu.

wpadł mi w oko surface pro 3, lub nawet opcja nagięcia budżetu i zakup surface pro 4,

ktoś z was może użytkuje ten sprzęt ?? jakie wasze opinie?? a może polecicie mi coś innego co użytkujecie.

z góry za pomocne odpowiedzi dziękuje.

pozdrawiam.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Posiadam Surface pro1 i bardzo bym polecał. Głownie dlatego, że kupiłem za 1500pln z dodatkową klawiaturą (kosztującą ok 150usd).

Musisz tylko pogrzebać w systemie i wyłączyć oszczędzanie energii, wtedy nie ma throttlingu i działa pięknie (mam i5). W moim przypadku 4gb to trochę mało ale używam jedynie jako kompa w delegacjach, by było mniej do noszenia.

GPU nie pozwoli Tobie na wiele więc o sculptingu możesz pewnie zapomnieć, ale wszystko co dotyczy CPU - tak jak normalny i5 2.4gHz (po wyłaczeniu oszczędzania energii).

Napisano

Do ZBrusha gpu niepotrzebne więc pójdzie na tym i5.

Zadbaj raczej o ram, żeby było chociaż te 8 gb.

A o marvelouse zapomnij w tym przedziale cenowym. Chyba, że jakieś proste rzeczy.

Napisano

ok, zawsze myślałem, że ZBrush mieli na karcie. W takim razie 8gb i masz spoko maszynkę. Tylko te 8gb są cholernie drogie niestety, sam szukałem. Powodzenia.