Napisano 5 Listopad 20186 l Sformatowałem sobie dysk i postawiłem system na nowo. Zainstalowałem najnowsze sterowniki, programy z których korzystam itd. Ogólnie wszystko ładnie pięknie działa. Na koniec zainstalowałem 3ds max 2010 i dodałem do niego o to ten plugin https://www.gtagarage.com/mods/show.php?id=18572. No i tu już pojawia się problem bowiem 3ds max twierdzi że nie może odnaleźć określonego modułu. Kod błędu to (126). Zawsze tak samo ten plugin instalowałem i nigdy nie było z nim problemu. Czy ktoś może wie o co z tym chodzi i jak to naprawić? Dodam że mam system W8.1 64 bit.
Napisano 6 Listopad 20186 l Być może sam windows potrzebuje załadowania aktualizacji, które utraciles przy reinstalacji systemu. Kiedys miałem cos podobnego.
Napisano 6 Listopad 20186 l Autor Jeżeli to faktycznie o to chodzi to pytanie które to uaktualnienie. Nie chce wszystkiego instalować z Windows update bo ostatnio jak to zrobiłem to właśnie przez to musiałem robić format bo system zaczął mulić. W pliku redmi pisze "In case of missing .dll errors, update your Visual C++ runtimes from the microsoft website." żeby zainstalować to oprogramowanie. Zrobiłem to ale to nic nie dało. Po za tym ten błąd dotyczy innego problemu.
Napisano 7 Listopad 20186 l Myślę, ze jednak problem tkwi właśnie w uaktualnieniu VisualC++, lub ActiveX. Jeżeli boisz się konsekwencji, przed aktualizacja zrób kopie zapasowa zainstalowanego windowsa, a dopiero wtedy go zaktualizuj. W przypadku gdyby te aktualizacje nie wpłynęły pozytywnie na działanie pluginu, będziesz mógł bezboleśnie załadować zgrany wcześniej do pliku systemgdzie będziesz miał stan windowsa sprzed aktualizacji.
Napisano 7 Listopad 20186 l Autor Problem sam się rozwiązał. Pobrałem jakąś gierkę ze steama i tam się kilka update instalowało po drodze i chyba w tym ten VisualC++. Wcześniej instalowałem to ze strony M$ ale jakąś chyba inną wersje bo nie działało ale tera działa.