xmass Napisano 8 Listopad 2018 Napisano 8 Listopad 2018 Hejka, renderki mieszkaniówki w Kanadzie. Soft: 3ds max, Corona, Photoshop Lokalizacja: NEW WESTMINSTER, BC Cheers!
Pawelkos Napisano 9 Listopad 2018 Napisano 9 Listopad 2018 Bardzo fajne i klimatyczne rednerki, szczegolnie drugi ujescie ma bardzo fajny "mood". Nie wiem tylko czy nie przesadziles z kontrastem w postpro (dzienne ujecia). No i troche gryzie plaska tekstura na drzwiach garazowych i plastelinowy lanos(czy jaka marka to tam stoi na podjezdzie) na ostatnim renderze
xmass Napisano 9 Listopad 2018 Autor Napisano 9 Listopad 2018 @Pawelkos dzięki za dobre rady! Tekstury płaskie bo i termin krótki, troche szkoda. Zamodeluje sobie bramę garażową, będzie na zaś ;D Pozdro!
Pawelkos Napisano 5 Grudzień 2018 Napisano 5 Grudzień 2018 Od zawsze pieczesz na Coronie czy przesiadles sie z V-ray'a? Jesli sie przesiadles sie z v-ray'a to mozesz w kilku slowach napisac dlaczego?
xmass Napisano 30 Grudzień 2018 Autor Napisano 30 Grudzień 2018 @Pawelkos, tak, przesiadłem się z vraya, w sumie tylko dlatego że w Coronie mi się szybciej pracuje i jest tania :) Brakuje mi kilku rzeczy z vraya ale nie sa to rzeczy 'krytycznie ważne' tylko jakieś drobnostki. Gdybym potrzebował robic animację i cały compositing z raw elementów to użyłbym raczej vraya, ale jak na razie tego nie robię więc Corona pozostaje moim wyborem. Z vrayem jestem w miarę dobrze zaznajomiony i myślałem że przesiadka na Coronę będzie lekko problematyczne (tak jak gdy przesiadałem się z mojego ulubionego Mentala na Vraya), lecz Corona okazała się na tyle przyjazna że wystarczyło przekonwertować materiały, zrobić lekkie tweaki i w sumie było wszystko gotowe do renderu. Także polecam :) Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi