Napisano 9 Listopad 200420 l jak zrobić grila na masce? i gdy modeluje auto techniką poly-modeling to lepiej zaczac od maski czy od blotnikow... wiem ze pytanie idiotyczne ale w roznych tutkach sa rozne rozwiazania... a ja jako poczatkujacy troche bledow robie i chcialbym skorzystac z jak najprostrzych rozwiazan...
Napisano 9 Listopad 200420 l Co do pierwszego to proponuje spline z wlaczona funkcja snap. Poszukaj na forum ten temat nie raz byl walkowany. A co do drugiego to poprostu jak ci jest wygodniej.
Napisano 9 Listopad 200420 l moim zdaniem powinienes to zrobic przypozadkujac material z zaznaczonym wire to chyba jest najprostsze rozwiazanie:) pozdrawiam
Napisano 9 Listopad 200420 l asblaze kto ma takiego kompa zeby zrobic animacje z uzyciem samochodu:( nawet nie cche myslec ile by trwalo renderowanie zeby to jako taka wygladalo:( niestety:(
Napisano 9 Listopad 200420 l hmm ile razy zalozysz watek o tym samym ;) ? zawsze mnie jakos to dziwi ... pytania w stylu "jak zrobic" jak nauczysz sie polymodellingu to to pytanie zniknie ... mozna zrobic na wiele sposobow ... a pytanie jest zbyt ogolne zeby bylo jakims problemem ... radze przerobienie naprawde duzo tutoriali na temat modellingu ... "jak zrobic kubek ?"
Napisano 10 Listopad 200420 l Autor tak tylko nauka przychodzi latwiej gdy ma sie pewne wskazowki... a skoro tak bardzo denerwoje cie ten temat to po co wogole odpowiadasz???
Napisano 10 Listopad 200420 l Widzisz... misio-krajator... modelowac mozna na wiele roznych sposobow... a jak sie uprzesz to auto nawet z-brushem wyczarujesz. a najlepiej to kupic miniaturke i skaner 3d... model bedzie idealny :) Z doswiadczenia wiem (tyle ze ono w innym zakresie:) ze jak usiadziesz do 14 modelu, bedziesz mial wlasny system... sprawdzony i dzialajacy... ALE.... zeby go miec trzeba poznac dostepne techniki modelowania ... bo tak na prawde technika nie gra roli. niejest wazne czy alto jest jednolita bryla cz poskladane jest z elementow, czy obiektow... wazny jest jego koncowy wyglad :) Pozdrawiam... i walcz.... praktyka czyni mistrza. PS... wskazowka.... zdobadz referki auta... i postaraj sie je jak najbardziej idealnie odwzorowac .)
Napisano 10 Listopad 200420 l przeczytaj CALY dzial modelling w helpie maxa tak samo jak i maxowych tutoriali o tej samej nazwie to bedziesz wiedzial o czym mowie ... tu nie chodzi o to ze nei wiesz jak to wymodelowac tylko nie znasz zarzedzi maxa ;)
Napisano 10 Listopad 200420 l przeczytaj CALY dzial modelling w helpie maxa tak samo jak i maxowych tutoriali o tej samej nazwie to bedziesz wiedzial o czym mowie ... tu nie chodzi o to ze nei wiesz jak to wymodelowac tylko nie znasz zarzedzi maxa ;) Dokładnie, naucz się poly a zrobienie grilla bedzię to prosta rzecz, wciśnij F1, poczytaj tutki na max3d no i otworz w maxie tutorials - tam jest bardzo dobrze opisane poly - a co do tworzenia auta, to znacznie lepiej się zaczyna od błotników ( moim zdaniem przynajmniej ) sam zacząłem i miałem całą karoserie i awaria dysku ( bawiłem się napięciem aby zwiększyć prędkość i przesadziłem i głowica nie nadążała zapisywać :P )