Jump to content

Recommended Posts

Posted

jak zrobić grila na masce? i gdy modeluje auto techniką poly-modeling to lepiej zaczac od maski czy od blotnikow... wiem ze pytanie idiotyczne ale w roznych tutkach sa rozne rozwiazania... a ja jako poczatkujacy troche bledow robie i chcialbym skorzystac z jak najprostrzych rozwiazan...

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

hmm ile razy zalozysz watek o tym samym ;) ?

zawsze mnie jakos to dziwi ... pytania w stylu "jak zrobic"

jak nauczysz sie polymodellingu to to pytanie zniknie ... mozna zrobic na wiele sposobow ... a pytanie jest zbyt ogolne zeby bylo jakims problemem ...

radze przerobienie naprawde duzo tutoriali na temat modellingu ...

"jak zrobic kubek ?"

Posted

Widzisz... misio-krajator... modelowac mozna na wiele roznych sposobow... a jak sie uprzesz to auto nawet z-brushem wyczarujesz. a najlepiej to kupic miniaturke i skaner 3d... model bedzie idealny :)

Z doswiadczenia wiem (tyle ze ono w innym zakresie:) ze jak usiadziesz do 14 modelu, bedziesz mial wlasny system... sprawdzony i dzialajacy... ALE.... zeby go miec trzeba poznac dostepne techniki modelowania ... bo tak na prawde technika nie gra roli. niejest wazne czy alto jest jednolita bryla cz poskladane jest z elementow, czy obiektow... wazny jest jego koncowy wyglad :)

Pozdrawiam... i walcz.... praktyka czyni mistrza.

PS... wskazowka.... zdobadz referki auta... i postaraj sie je jak najbardziej idealnie odwzorowac .)

Posted

przeczytaj CALY dzial modelling w helpie maxa tak samo jak i maxowych tutoriali o tej samej nazwie to bedziesz wiedzial o czym mowie ... tu nie chodzi o to ze nei wiesz jak to wymodelowac tylko nie znasz zarzedzi maxa ;)

Posted
przeczytaj CALY dzial modelling w helpie maxa tak samo jak i maxowych tutoriali o tej samej nazwie to bedziesz wiedzial o czym mowie ... tu nie chodzi o to ze nei wiesz jak to wymodelowac tylko nie znasz zarzedzi maxa ;)

Dokładnie, naucz się poly a zrobienie grilla bedzię to prosta rzecz, wciśnij F1, poczytaj tutki na max3d no i otworz w maxie tutorials - tam jest bardzo dobrze opisane poly - a co do tworzenia auta, to znacznie lepiej się zaczyna od błotników ( moim zdaniem przynajmniej ) sam zacząłem i miałem całą karoserie i awaria dysku ( bawiłem się napięciem aby zwiększyć prędkość i przesadziłem i głowica nie nadążała zapisywać :P )